loading…

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, și partenera sa Daniela Schadt, se află într-o vizită de stat în România în perioada 20 – 22 iunie, oficialul german având programate discuții politice cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Dacian Cioloș luni și o vizită la Sibiu marți.

Gauck are programate consultări cu președintele Klaus Iohannis luni la Palatul Cotroceni pe tema relațiilor bilaterale, scrie Mediafax.

“În cadrul discuțiilor vor fi identificate modalitățile cele mai eficiente de dezvoltare și intensificare a relațiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar și de rolul important al minorității germane din România, alături de comunitatea de români din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piața muncii germane”, potrivit Administrației Prezidențiale.

După întâlnirea de la Palatul Cotroceni, care va fi urmată de o declarație de presă comună, Joachim Gauck se va întâlni la Palatul Victoria cu premierul Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

De asemenea, președintele german va participa marți la o manifestare organizată de New Europe Foundation și de Ambasada Germaniei la București, discuția fiind moderată de scriitorul Andrei Pleșu.

Tot marți, președinții Germaniei și României merg la biserica fortificată din Cisnădie. “Această vizită se află sub semnul patronajului pe care cei doi șefi de stat ai României și Republicii Federale Germania îl exercită împreună, din luna aprilie 2014, asupra Fundației Bisericile fortificate, contribuind astfel la prezervarea moștenirii culturale a minorității germane în România”, potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Germaniei.

La Sibiu, președintele federal Gauck va purta discuții și cu reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România. Totodată se va vizita Primăria, Liceul Bruckenthal și Biserica Evanghelică.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/presedintele-germaniei-se-intalneste-maine-cu-premierul-si-cu-presedintele-iohannis-24932.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/presedintele-germaniei-se-intalneste-maine-cu-premierul-si-cu-presedintele-iohannis-24932-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv