Autor:
Simona Stupar
| duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 256 Vizualizari

Vladimir Putin

Statele Unite își vor menține prezența în Marea Neagră, în ciuda unui avertisment al Rusiei, care spune că un distrugător american, care patrulează în zonă, subminează securitatea regională, a declarat secretarul american pentru Forțele Navale.

USS Porter a intrat în Marea Neagră, în această lună, atrăgând critici puternice din partea Moscovei.

Turcia și România sunt așteptate să facă demersuri pentru o prezență mai mare a NATO în zona Mării Negre, la summitul Alianței din Varșovia din luna iulie, scrie Reuters.

La bordul navei USS Mason, un alt distrugător american aflat în Mediterana, joi, secretarul pentru Forțele Navale, Ray Mabus, a declarat pentru Reuters că este treaba marinei americane să împiedice agresiunea și să păstreze căile de navigare deschise.

„Vom fi acolo, vom apăra, pentru că acesta este principalul motiv pentru care suntem acolo – să apărăm în fața unei potențiale agresiuni”, a spus Mabus, referindu-se la Marea Neagră.

El a făcut aceste declarații la câteva zile după ce Moscova a criticat NATO care discută despre crearea unei forțe permanente în Marea Neagră.

„Dacă va exista o decizie privind crearea unei forțe permanente, sigur că asta va fi destabilizator, pentru că nu este o mare a NATO”, a spus un oficial al Ministerului de Externe, Andrei Kelin.

Rusia are propria flotă la Marea Neagră, cu baza la Sevastopol.

Summitul NATO are loc într-un moment în care relațiile dintre Rusia și NATO sunt reci, din cauza crizelor din Ucraina și Siria.

Mabus spune că SUA respectă prevederile Convenției de la Montreux, care arată că statele fără ieșire la Marea Neagră nu pot să-și țină navele de război în zonă pentru mai mult de 21 de zile. Membri NATO Turcia, Bulgaria, România sunt, însă, state cu ieșire la mare.

Bulgaria pare să mențină presiunea Rusiei în zonă, după ce premierul Boiko Borisov a spus că nu se va alătura propunerii unei flote a țăruilor NATO la Marea Neagră, pentru că acolo ar trebui să fie un loc pentru vacanțe și turiști, nu pentru război.

Desfășurarea a două nave de transport ale marinei americane în Mediterana, înaintea summitului NATO a crescut, de asemenea, tensiunile cu Moscova, în timp ce Washingtonul vrea să contracareze activitățile militare ale rușilor în Mediterana.

Tag-uri:
Forțele Navale, Ray Mabus, Andrei Kelin, Boiko Borisov, sua, nato, rusia, marea neagra, uss porter, turcia, summit nato, varsovia, Marea Neagră, Mării Negre, Al Doilea, Război Mondial, vladimir putin, putin, liderul de la kremlin, trupe nato, nato marea neagra, trupe marea neagra

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin-russia-syria-361575-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin-russia-syria-361575-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii | 256 Vizualizari Vladimir Putin Statele Unite își vor menține prezența...

Preluat de la EVZ