Autor:
Simona Stupar
| duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 39 Vizualizari

Premierul David Cameron

Marea Britanie se află în fața unei „alegeri existențiale” în referendumul privind ieșirea din UE, pentru că nu va mai exista, apo, nicio posibilitate de întoarcere, spune premierul David Cameron, încercând să convingă electoratul că locul țării este în interiorul Uniunii.

Cameron a declarat că votul pentru ieșire, în referendumul de loc joi, 23 septembrie, ar fi „o mare greșeală” și va conduce la incertitudine pentru cel puțin un deceniu.

Ministrul Justiției, Michael Gove, care este din cealaltă tabără, cea care susține plecarea din UE, a declarat pentru Sunday Telegraph că Marea Britanie va deveni, treptat, un far care luminează, dacă părăsește UE.

Adepții campaniei „Out” cer oamenilor să voteze „pentru democrație”, scrie BBC News.

Cameron a explicat, însă, că votul pentru UE este „democrația supremă” și reprezintă credința parlamentarei laburiste Jo Cox, ucisă în circumscripția ei electorală, și motivul pentru care lupta ea.

Cameron spune, într-un editorial scris pentru publicația citată, că Jo Cox a întruchipat Marea Britanie „în cea mai bună formă a sa – o țară care este decentă și miloasă”.

Referendumul „ireveresibil” este un moment crucial pentru Marea Britanie și o problemă legată de „ce fel de țară vrem să fim”, spune premierul.

„Vom alege viziunea lui Nigel Farage, care duce Marea Britanie înapoi în timp, care divide, nu unește, și pune sub semnul întrebării motivele celor care au altă părere?”, a scris prim-ministrul. „Sau, mai bine, vom alege o țară liberală, tolerantă, care nu dă vina pentru problemele sale pe alte grupuri de oameni, o țară care nu se blochează în trecut, ci privește spre viitor, cu speranță, optimism și încredere. Cred că acest răspuns va determina modul în care va trăi țara noastră pentru o perioadă foarte lungă de timp”.

Cameron a mai spus că înțelege „îngrijorarea legată de imigrație”, dar ieșirea din UE ar fi o modalitatea greșită de a rezolva această problemă.

Tag-uri:
marea britanie, uniunea europeana, referendum, david cameron, iesire din UE, imigratie, economie, democratie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/09-cameron-agerpres-8491579-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/09-cameron-agerpres-8491579-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii | 39 Vizualizari Premierul David Cameron Marea Britanie se află în...

Preluat de la EVZ