loading…

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată pentru 20 de județe din jumătatea de Vest a țării, începând de astăzi, până luni dimineața, la ora 06.00, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit datelor furnizate de ANM, în Vestul, Sud-Vestul și Centrul țării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

“Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat, cu precădere în Vestul și Nordul Olteniei, 50 l/mp”, informează ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la intensitate redusă în restul teritoriului..

Potrivit ANM, “în după-amiaza zilei de duminică, în Câmpia Română indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai putea atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cod-galben-de-ploi-si-instabilitate-atmosferica-in-jumatatea-de-vest-a-tarii-24897.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cod-galben-de-ploi-si-instabilitate-atmosferica-in-jumatatea-de-vest-a-tarii-24897-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv