Departamentul de Stat American a avertizat, marți, că turneul de fotbal EURO 2016, care va avea loc în Franța în perioada 10 iunie-10 iulie, este o țintă pentru atacurile teroriste, notează BBC.

“Numărul mare de turiști care vor vizita Europa în lunile de vară va reprezenta o mare țintă pentru teroriști”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Franța se află în stare de urgență în urma atacurilor teroriste de anul trecut din Paris, revendicate de către Statul Islamic. Au avut loc atacuri aproape simultane pe un stadium, o sală de concerte, baruri și restaurante, în urmă cărora 130 de oameni au murit și mulți alții au fost răniți.

În martie, 32 de oameni au murit în statul vecin Belgia, după ce doi atentatori sinucigași au pătruns în incinta aeroportului din Bruxelles și într-o stație de metrou. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile din Paris și Bruxelles.

Aproximativ un milion de fani străini sunt așteptați în Franța pentru turneul final, la care vor participa cele mai importante echipe naționale ale Europei.

În avertizarea de călătorie pentru cetățenii americani, Departamentul de Stat al SUA avertizează în privința pericolului de atacuri teroriste care planează deasupra Europei. Deși avertizările de călătorie sunt o rutină pentru riscurile pe termen scurt din lume, este doar a treia oară în ultimii 20 de ani când a apărut un anunț care să vizeze Europa. Atacurile teroriste ar putea viza zonele pentru suporteri din preajma stadioanelor, restaurantele, centrele comerciale și mijloacele de transport.

Avertismentul americanilor vizează și Turul Franței la ciclism, precum și Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în orașul polonez Cracovia. Peste 2.5 milioane de vizitatori sunt așteptați cu ocazia acestor evenimente, potrivit BBC.

Un oficial american citat de agenția de știri Reuters a precizat că nu există informații exacte privind o amenințare teroristă. În același timp, oficiul pentru relații externe al Marii Britanii a emis o avertizare de nivel maxim privind atacuri teroriste în Franța, notează sursa citată.

Franța va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de fotbal. 51 de partide se vor disputa, iar 10 arene din Hexagon le vor găzdui. 2.5 milioane de spectatori sunt așteptați în tribune pentru aceste meciuri. 90.000 de agenți de securitate vor fi desemnați la acest turneu final. Autoritățile franceze vor folosi o tehnologie anti-drone ca măsură de precauție.

România este una dintre țările participante la EURO 2016. Mai mult, “tricolorii” vor fi protagoniștii meciului de deschidere, pe 10 iunie, cu țara gazdă, Franța.

rootstireaActualitate/Esential
Departamentul de Stat American a avertizat, marți, că turneul de fotbal EURO 2016, care va avea loc în Franța în perioada 10 iunie-10 iulie, este o țintă pentru atacurile teroriste, notează BBC. 'Numărul mare de turiști care vor vizita Europa în lunile de vară va reprezenta o mare țintă pentru...

Preluat de la romania ntv