Autor:
Mircea Marian
| marţi, 31 mai 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Victor Pontarn

Fostul premier Victor Ponta a ironizat, pe Facebook, reacția târzie la amenințările lui Vladimir Putin formulate vinerea trecută.

„Hai că după 5 zile a ajuns și Iohannis la serviciu și a răspuns la declarațiile lui Putin!

Să ne rugăm la Dumnezeu să nu ne atace Rusia în weekend sau în iulie-august când e Comandantul nostru suprem în Florida!”, a scris Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că recentele declarații din Rusia privind scutul antirachetă sunt “incorecte pe fond”, adăugând că ele nu pot să ne intimideze”.
 
 Iohannis a mai spus că “avem de-a face cu o Federația Rusă mai activă, mai agresivă cu vecinii săi, care încalcă normele de drept internațional”, adugand că “prin acțiunile sale de militarizare a spațiului Mării Negre, inclusiv în Crimeea ilegal ocupată, Rusia a afectat grav echilibrul de securitate la Marea Neagră”.
 
 “Astăzi ne confruntăm cu un spectru mai larg de provocări, cu un complex de amenințări pe care nu le puteam anticipa cu câțiva ani în urmă”, a spus șeful statului, arătând că “deși nu suntem afectați în mod direct, nu putem fi impasibili la faptul că, prin anexarea Crimeii de către Rusia, Ucrainei, stat vecin României și tară cu vocație democratică și pro-occidentală, îi este blocat accesul atât la incintele de stocare de gaze naturale, cât și la resursele de hidrocarburi submarine din Marea Neagră”.
 
Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri seară, la Atena, că România și Polonia s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor rusești, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american, pe care Moscova îl consideră o amenințare.
 Tag-uri:
victor ponta, klaus iohannis, putin, scut antiracheta, polonia

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ponta-victor-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ponta-victor-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | marţi, 31 mai 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Victor Pontarn Fostul premier Victor Ponta a...

Preluat de la EVZ