loading…

Trei copii de la grădinițe din județul Argeș, suspecți de scarlatină, se află, marți, internați în spital, după ce doi elevi de la școli din județ au fost și ei spitalizați săptămâna trecută din același motiv.

După ce la începutul săptămânii trecute s-au înregistrat două cazuri suspecte de scarlatină la Școala Regina Maria din Curtea de Argeș și la Școala Mihai Eminescu din Pitești, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș au informat că au mai apărut alte trei suspiciuni: la un copil de la Grădinița din Micești, un altul de trei ani de la Grădinița Aripi Deschise – Pitești și un copil de patru ani de la Grădinița Banatului din Pitești.

“Toți cinci se află internați la Secția Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean Argeș. În cazul elevului de la Școala Mihai Eminescu am primit rezultatul care a ieșit negativ, dar e posibil ca acesta să fie influențat de un eventual tratament cu antibiotice luat acasă înainte. Pentru elevul de la școala din Curtea de Argeș nu am primit încă rezultatul. Spre finalul acestei săptamâni, vom afla și dacă în cazul copiilor de la gradinițe se confirmă sau nu boala”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru.

Potrivit directorului DSP vor fi prelevate probe de exudat nazofaringian de la colegii copiilor precum și de la cadrele didactice care au intrat în contact cu aceștia, pentru a vedea dacă sunt purtători ai streptococului betahemolitic grupa A, care provoacă scarlatina.

De asemenea, clasele unde învață copiii vor fi dezinfectate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/arges-alti-trei-copii-au-fost-internati-in-spital-cu-suspiciune-de-scarlatina-24043.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/arges-alti-trei-copii-au-fost-internati-in-spital-cu-suspiciune-de-scarlatina-24043-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv