Autor:
Feri Predescu
| marţi, 31 mai 2016 | 2 Comentarii
| 102 Vizualizari

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, aflat în vizită la Constanța, și-a arătat “încrederea” că liderii politici din România vor reuși să aducă în fruntea parlamentului persoane în afara oricăror suspiciuni de corupție. Diplomatul a vizitat orașul, s-a întâlnit cu muftiul Cultului Musulman, Iusuf Murat, a participat la o masă rotundă cu presa locală, cu reprezentanții American Corner și, la Universitatea Ovidius, a dialogat cu profesorii și studenții.

Unul dintre subiectele abordate la masa rotundă s-a referit la intenția PSD de a-l schimba pe  Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților, ambasadorul Hans Klemm fiind întrebat cine ar trebui să-i ia locul. Unul dintre candidații al căror nume a fost avansat este cel al lui Victor Ponta. Ambasadorul a evitat să pomenească vreun nume sau să vorbească strict despre Camera Deputaților.

“I-am încurajat pe liderii principalelor partide politice din Romania, când își aleg funcțiile de conducere  în cele mai importante poziții în parlament să selecteze persoane de un calibru ridicat, de inaltă ținută.. Aceștia sunt cei mai buni reprezentanți ai poporului roman, care nu au fost cercetați  sau găsiți vinovați de fapte de corupție . Presupun că cei care sunt disponibili să ocupe acest birou sunt cu siguranță candidați excepționali . Sunt încrezător că liderii politici români vor ști să selecteze acești candidați”, a declarat Hans Klemm, pentru EVZ

Ambasadorul SUA la București susține că modul de desfășurare al campaniei electorale  îi aduce aminte de modelul japonez. “Fiecare ţară are propriul mod de desfăşurare a campaniilor electorale. Mergând prin Constanţa, am văzut din nou afişe electorale. Şi în Japonia se folosesc panourile pe care toţi candidaţii au mici afişe. Există şi diferenţe”. Hans Klemm îi încurajează pe toți cei care au drept de vot să și-l exercite. 

“Campania electorală e foarte importantă pentru viitorul României.  Ea vine după evenimentele din octombrie-noiembrie 2015, după tragedia de la Bucureşti, după care a urmat căderea guvernului Ponta, numirea cabinetului Cioloş. În plus, şi poate analizez eu prea mult demonstraţiile din Bucureşti şi alte oraşe mari din România, am simţit că ele sunt atât o expresie a frustrării cu privire la direcţia în care se îndrepta politica românească în acel moment, cât şi o expresie a speranţei că politica românească se va schimba”, a explicat  Hans Klemm pentru EVZ. 

Diplomatul american a amintit, din nou, că Românai trebuie condusă de oameni integri. “Unele dintre principalele partide au demarat, sau au declarat că intenţionează să demareze măsuri de reformă internă şi a platformelor lor, iar acum alegătorii români au ocazia să aleagă politicieni integri, care se concentrează asupra binelui României. Toate alegerile sunt importante, însă acestea cred că sunt deosebit de pline de semnificaţie pentru România şi îi încurajez pe toţi alegătorii să meargă la vot săptămâna viitoare”.

Tag-uri:
Valeriu Zgonea, Camerei Deputaților, Hans Klemm, Victor Ponta, Camera Deputaților

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/hans-klemm-sua-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/hans-klemm-sua-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Feri Predescu | marţi, 31 mai 2016 | 2 Comentarii | 102 Vizualizari Hans Klemm, ambasadorul SUA la București,...

Preluat de la EVZ