Autor:
Dodo Romniceanu
| luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

“Doctorul” Robert Negoiţă

Robert Negoiţă, primar în funcţie şi aspirant la un nou mandat în fruntea sectorului 3, a plagiat integral teza pe baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Dezvăluirea îi aparţine Emiliei Şercan, jurnalist de investigaţii şi profesor în cadrul Facultăţii de Jurnalism a Universităţii Bucureşti.

Robert Negoiţă a terminat Liceul la 31 de ani. La 40 de ani era deja doctor. Cu o teza plagiată de la primul, până la ultimul cuvânt. Un plagiat total, complet, exhaustiv. M-a şocat să văd că nimic din conţinutul în baza căruia a devenit doctor nu-i aparţine. Nici măcar o silabă. Iar nişte domni profesori nu au sesizat că Negoiţă a plagiat şi i-au dat titlul de doctor.

Negoiţă l-a plagiat pe fostul rector al Academiei de Poliţie, Costică Voicu. Problema e că Costică Voicu a fost referent în comisia care i-a dat titlul lui Negoiţă, iar Voicu, că să vezi, nu a sesizat că a fost plagiat. Nici nu e de mirare, pentru că şi Voicu este un plagiator. O să vedeţi despre ce este vorba în anchetă.

Ştiţi ce mi-a declarat Costică Voicu când i-am zis că Negoiţă l-a plagiat? “Foarte bine! Mă şi bucur.” Ştiindu-se plagiator şi turnător la Securitate, Costică Voicu a avut tupeul să-şi depună dosarul că să fie selectat în noul CNATDCU. Din fericire, nu a trecut de selecţie.

Partea interesantă este că Negoiţă a semnat pe propria răspundere faptul că teza este originală şi că nu este plagiată, în acord cu Legea Educaţiei, pentru că după 2011 toţi doctoranzii au fost obligaţi să facă asta, iar el a susţinut doctoratul în 2012. Pârghii să fie lăsat fără titlul obţinut prin impostură sunt multe, însă sistemul aparat de plagiatori nu se lasă încă urnit din loc”, scrie Emilia Şercan pe Facebook.

Tot dânsa semnează şi un atricol exhastiv pe această temă în pressone.ro, intitulat Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă: plagiat integral, de la prima la ultima frază. Puteţi citi integral articolul AICI.

“Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se intitulează “Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”. Deşi abordează un subiect eminamente economic, lucrarea a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. (…) Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod – fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste.

Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economică sau Euro Avocatura.”, scrie Emilia Şercan în pressone.ro.

Despre colegul lor de partid, social-democraţii au numai cuvinte de laude, unii datorându-i chiar intrarea în politică.

“M-a convins acum 3 ani şi jumătate, aproape 4, că misiunea mea în viaţa – mass- media – ar trebui să înceteze şi că la PSD este nevoie de oameni tineri. Mi-a spus că este nevoie de doamne, să vină mai multe femei în partid şi acuma se plâng colegii noştri că suntem prea multe, că vor sa infiinţeze un departament al bărbaţilor”, spunea recent Gabriela Firea, candidat din partea PSD la funcţia de primar general al Capitalei, despre Robert Negoiţă.

Tag-uri:
plagiat Robert Negoita

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/robert-negoita-a-fost-chemat-la-dna-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/robert-negoita-a-fost-chemat-la-dna-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dodo Romniceanu | luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari 'Doctorul' Robert Negoiţă Robert Negoiţă, primar în funcţie...

Preluat de la EVZ