Autor:
Petrisor Cana
| luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii
| 19 Vizualizari

Brăilenii au avut parte de un spectacol deosebit, organizat pe scena de pe Esplanada, pe faleza Dunării. „Suflet de Erou 4” organizat de Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, în colaborare cu Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) a reușit să aducă alături de militari, numeroși localnici dar și reprezentanți de vază ai județului, în frunte cu prefectul Mădălina Cochino.

O seară de neuitat au petrecut brăilenii care au ales să iasă din case, vineri seara, și să asiste la spectacolul caritabil „Suflet de Erou 4”. Copii, tineri și bătrâni, deopotrivă, au cântat și au dansat, alături de interpreți de muzică populară și de formații artistice. În mod deosebit trebuie remarcată mobilizarea organizatorilor care au reușit să îi aducă, în primele rânduri, pe prefectul, Mădălina Cochino, pe comandantul Garnizoanei Brăila, colonelul Gheorghe Soare, dar și pe alți oameni de vază ai județului Brăila. Pe scenă și lângă scenă, artiștii și spectatorii au făcut „front comun”: au cântat și au dansat, ca într-o zi de sărbătoare, la 157 de ani de la înființarea armei Geniu.

Pe scena de pe Esplanada, de pe faleza Dunării, lângă centrul administrativ al orașului Brăila, au încântat publicul artiști de renume mobilizați de Rodica Crețu, cea care este și directorul artistic al AMVVD. Pentru susținerea militarilor au urcat pe scenă, printre alţii, Alexandru Jidveianu,  Gore Belanschi, Nicoleta și Ștefan Miriuță, Brânduşa și Ninel Stângaciu. De asemenea, au făcut spectacol, în adevăratul sens al cuvântului,  echipa de majorete și ansamblul de dansuri grecești „Pandora” ale Cercului Militar Brăila, muzica militară a garnizoanei Brăila sau grupul folcloric „Pandelașul” al Casei de Cultură a municipiului Brăila.

Alături de organizatori, o mână de ajutor în promovarea spectacolului şi a strângerii de fonduri a venit din partea copiilor. Elevi brăileni, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu numele AMVVD, au dăruit celor prezenţi însemne ale asociaţiei şi pliante prin care promovau scopul nobil al acestei iniţiative de suflet: strângerea de fonduri pentru construirea primului centru de recuperere şi refacere pentru militarii care au avut de suferit în Teatrele de Operaţii.

“Am venit cu sufletul alături de militari. În semn de respect pentru ceea ce reprezintă aceşti oameni pentru Brăila şi pentru România”, a declarat, pentru “Evenimentul zilei”, prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino.

La rândul ei, Rodica Creţu, cea care i-a mobilizat pe artiştii prezenţi, ne-a declarat: “Am reuşit să aduc, alături de aceşti oameni, prietenii mei artişti, precum Brânduşa şi Ninel Stângaciu, din Buzău, Gore Belanschi, din Brăila,Alex Jidveianu. Sunt artişti de valoare, de muzică populară şi de petrecere. Şi să nu îl uităm pe dirijorul fanfarei garnizoanei Brăila, Gogu Petre. A fost un spectacol reuşit care merită mai multă atenţie decât un anumit gen, manele. Noi, artiştii, apreciem ce au făcut aceşti oameni, ce vor să realizeze prin construirea acestui centru de refacere. Pentru oamenii aceştia care au rămas cu sechele, cu probleme şi nevoi, familii care au rămas fără taţi, soţi sau copii, merită tot efortul şi ajutorul nostru, pentru că ei ne reprezintă cu cinste în lume, mai mult decât au făcut-o mulţi dintre ambasadorii noştrii peste hotare”.

Spectacolul a avut loc în cadrul manifestărilor organizate de garnizoana Brăila, în perioada 14 – 31 mai, de cinstire a veteranilor participanti la misiuni în Teatrele de Operații, din arma geniu, la 157 de ani de la înființarea armei Geniu. Evenimentul a marcat Ziua armei Geniului, demers inițiat de Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”,  în colaborare cu Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), prin sucursala Brăila, și reprezentanți ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Arma Geniu „General Constantin N. Hârjeu“ – filiala Brăila, în  colaborare cu Primăria Municipiului Brăila. Spectacolul face parte din campania desfășurată de AMVVD pentru construirea primului centru de recuperare și refacere din România, absolut necesar pentru militarii veterani care au rămas cu sechele pentru tot restul vieții, al cărui scop este recuperarea fizică și pshihică a militarilor veterani și a militarilor răniți în Teatrele de Operații din afara țării, precum Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest.

Tag-uri:
Mădălina Cochino, Garnizoanei Brăila, Gheorghe Soare, Rodica Crețu, Alexandru Jidveianu, Gore Belanschi, Ninel St, Fanfara Garnizoanei, Cercului Militar, Rodica Cre, Alex Jidveianu, Gogu Petre, Militarilor Veterani, Mare Mucenic, Cadrelor Militare, Arma Geniu, General Constantin, Primăria Municipiului, suflet de erou, AMVVD, fanfara

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/copii-si-veteran-batran-suflet-de-erou-braila-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/copii-si-veteran-batran-suflet-de-erou-braila-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Petrisor Cana | luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii | 19 Vizualizari O seară de neuitat au petrecut brăilenii...

Preluat de la EVZ