Autor:
Gabriel Mihai
| luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii
| 50 Vizualizari

Spital Sighet

Unitatea medicală din Sighetul Marmaţiei a fost amendată de către cei de la Direcţia pentru Sănătate Publică din cauza neregulilor găsite în urma unui control. Lucrurile găsite acolo i-au îngrozit până şi pe cei de la DSP.

După toate scandalurile din instituţiile medicale din ultimul timp, Direcţia pentru Sănătate Publică a început mai multe controale la spitalele din ţară. Unul dintre cele în care inspectorii au făcut controale a fost unitatea medicală din Sighet, potrivit B1 TV.

Când au ajuns acolo, la sfârşitul lunii aprilie, ofiţerii DSP au rămas înlemniţi, din cauza condiţiilor  găsite în unitate. Aceştia au descoperit nereguli foarte mari, care nu s-au rezolvat la controalele anterioare. Se pare că cei din unitatea medicală nu utilizau niciun fel de biocid pentru a omorâ bacteriile de pe suprafeţele care ar fi trebuit să fie sterile.

Din cauza celor găsite, Spitalul Minicipal din Sighet a fost amendat cu 10.000 de lei, sancţiune care a fost plătită deja.

Potrivit directorului DSP Maramureş, Carmen Sima, spitalul avea biocide sau antiseptice pentru mâini, dar nu erau prezente în toate sălile sau nu erau folosite aşa cum cere regulamentul.

“Nu putem spune că spitalul nu are biocide sau antiseptie pentru mâini, ci nu erau prezente în toate sălile de tratamente”, a transmis directorul DSP Maramureș, pentru televiziunea mai sus amintită.

De asemenea cei din spital nu depozitau corect deşeurile, iar în unele spaţii din blocul alimentar trebuiau făcute mai multe lucrări de siguranţă.

Tag-uri:
Sănătate Publică, Spitalul Minicipal, Carmen Sima, amenda, dsp, sighetul marmatiei

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/spital-sighet-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/spital-sighet-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Gabriel Mihai | luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii | 50 Vizualizari Spital Sighet Unitatea medicală din Sighetul Marmaţiei a...

Preluat de la EVZ