loading…

Testul ADN dispus în dosarul privind decesul lui Dan Condrea va fi finalizat mâine, urmând ca în aceeași zi să fie anunțate date referitoare la traseul pe care l-a parcurs omul de afaceri în ziua accidentului, au declarat surse judiciare citate de agenția Mediafax.

Potrivit surselor respective, mâine va fi anunțat rezultatul testului ADN dispus în dosarul de ucidere din culpă, deschis în urma decesului patronului Hexi Pharma, fiind luate probe de la unul dintre copiii acestuia pentru a putea fi comparate.

De asemenea, marți vor fi făcută publice datele care au reieșit în urma vizionării de către procurori a imaginilor de pe camerele de supraveghere, legate de traseul pe care acesta l-a parcurs în ziua accidentului, au precizat aceleași surse.

În prezent, Parchetul General face cercetări în ceea ce privește infracțiuni privind punerea pe piața a produsele Hexi Pharma, care în urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infracțiunile investigate fiind de zădărnicirea a combaterii bolilor și înșelăciune. La acest moment, procurorii nu fac cercetări legate de modul în care Hexi Pharma a câștigat contractele cu spitalele de stat, verificările pe partea de achiziții publice fiind făcute de Corpul de Control al premierului, au explicat surse judiciare.

La data de 17 mai, mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite în spitalele unde analizele au ieșit neconforme, au fost duse de către polițiști la Institutul Cantacuzino, urmând ca testele să fie finalizate la 30 de zile de la data la care s-a dispus testarea, până în prezent cheltuielile făcute de parchet cu analize medicale în acest caz fiind estimate 7.000-8.000 de euro, susțin sursele citate.

În dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, este cercetată în arest la domiciliu, fiind acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Surse judiciare au precizat că femeia a dat declarații la instanța, la data la care s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/maine-va-fi-finalizat-testul-adn-care-ar-putea-sa-confirme-moartea-lui-dan-condrea-24027.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/maine-va-fi-finalizat-testul-adn-care-ar-putea-sa-confirme-moartea-lui-dan-condrea-24027-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv