Autor:
Gabriel Mihai
| luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii
| 268 Vizualizari

Spital Timisoara

În 2015, o tânără a vrut să facă o operaţie pentru slăbit, dar situaţia din unităţile medicale din România s-a dovedit a fi mai puternică decât voinţa tinerei. Ea a decedat după ce a contactat mai multe bacterii în Spitalul Judeţean din Timişoara. Diana Gorea era o tânără din Timişoara, care îşi dorea să slăbească, şi să arate bine. Aceasta nu a putut să slăbească prin diete şi nici nu a putut să folosească pastile. Ea a ales o metodă chirurgicală de micşorare a stomacului, lucru care se pare că i-a fost fatal femeii în vârstă de 45 de ani.

Intervenţia era una sigură, modernă, dar, potrivit celor spuse de către jurnalistul Cătălin Tolontan pe site-ul său, tolo.ro, femeia a murit în spital din cauza unor bacterii pe care le-a contactat ca urmare a dezinfecţiei prost făcute.

Diana Gorea dorea să slăbească printr-o operaţie de micşorare a stomacului făcută la Spitalul Judeţean din Timişoara, de către chirurgul Ciprian Duţă, operaţie programată pentru data de 6 iulie 2015.

Se pare că, potrivit fratelui femeii, Bogdan Gorea, şi a băiatului acesteia,Alexandru Gorgenyi, Diana nu ar fi avut nevoie de operaţie, iar pe foaia de la spital, aceasta ar fi avut la o înălţine de 1,68 m, 82 de kilograme. Bogdan şi Alexandru susţin însă că aceasta nu ar fi avut atât, iar la spital nu s-ar fi făcut nicio endoscopie pentru a vedea dacă pacienta chiar ar fi avut nevoie de operaţia respectivă.

Şi se pare că mita din spitale a făcut victime şi aici. Medicul Duţă i-ar fi cerut tinerei suma de 1.500 de euro, a doua zi fiind programată pentru operaţie. Dar această sumă nu era pentru operaţie, ea fiind făcută gratuit la Spitalul Judeţean public. Banii erau plata medicului la negru.

Doctorul pleacă în concendiu pe data de 7 iulie, iar femeia a început să se simtă rău, spune fratele Dianei.

“ Sora mea a rămas internată. A început să se simtă brusc rău. Au apărut complicaţii. O fistulă gastrică, probabil acel plia al stomacului nu a fost cusut bine. Apoi, timp de două zile, peritonită. Doctorii şi+au dat seama abia a treia zi că are acea problemă” , spune Bogdan Gorea.

Câteva zile mai târziu, ea este operată din nou, şi i se găseşte bacteria Klebsiella pe data de 15 iulie. Două săptămâni mai târziu, medicii găsesc încă patru tipuri de germeni care au fost contactaţi de femeie în spital. Toţi mortali.

Peste mai mult de o lună după ce a fost internată, femeia s-a stins în acelaşi spital, la vârsta de 45 de ani. Pe 13 august este pronunţat decesul.

Familia Gorea a făcut mai multe plângeri la diferite instituţii din ţară. Aceştia s-au adresat Colegiului Medicilor şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, dar peste tot, cazul nu a fost băgat în seamă.

Medicul chirurg Ciprian Duţă a oferit un interviu jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac. Acesta a precizat că starea femeii s-a agravat după ce a avut o ceartă destul de gravă la telefon, lucru care a dus la o tensiune crescută. Acest moment, potrivit spuselor doctorului, ar fi crescut presiunea abdominală, şi indirect, firele operaţiei s-ar fi rupt.

Ea a negat faptul că ar fi luat mită de la femeie, acei 1.500 de euro fiind, potrivit celor spuse de el, plata pentru o firmă de materiale medicale.

“ Nu  vorba de mită. Am şi factură. Se referea la suma care trebuia plătită către o firmă de materiale medicale. Eu nici n+am văzut acei bani”, a transmis chirurgul.

Se pare că în acelaşi timp, persoanele cu funcţii înalte alegeau să facă operaţii în alte ţări, situaţia din România făcându-i să aleagă ţări precum Austria sau Italia.

Cătălin Cîrstoiu, ex-director al Spitalului Universitar de Urgenţă şi actual decan al Facultăţii de Medicină, a ales să se opereze la AKH în Viena.

Alexandru Rafila, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fost consilier al ministrului Bănicioiu și actual președinte al Societății Române de Microbiologie, a ales tot Viena pentru o operaţie în 2009.

Dorel Săndesc, fost şef ATI la Spitalul Județean din Timișoara, secretar de stat pe timpul dramei de la „Colectiv”, şi şeful Asociației Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a ales să se operezer în Milano, iar terapia a fost făcută în Japonia.

Daniela Bartoş, ministrul sănătăţii în perioada 2000-2003 în Cabinetul Adrian Năstase, șeful secției medicale a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca a ales tot o clinic din Viena pentru o intervenţie chirurgicală. Motivul acesteia, după cum a spus pentru tolo.ro, ar fi că ar fi vrut să evite popularizarea problemei sale, pentru că abia terminase mandatul din Ministerul Sănătăţii.

Tag-uri:
Diana Gorea, Cătălin Tolontan, dezinfectanti, timisoara, spital, operatie, deces, doctor, chirurg, sef ATI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/spitalul-judetean-timis-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/spitalul-judetean-timis-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Gabriel Mihai | luni, 30 mai 2016 | 0 Comentarii | 268 Vizualizari Spital Timisoara În 2015, o tânără a vrut...

Preluat de la EVZ