Autor:
Feri Predescu Otilia Matei | duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii
| 1210 Vizualizari

Comunitatea elenă Elpis din Constanța este pregătită să doboare recordul obținut de grecii din Volos în 2012 și să danseze cel mai mare sirtaki din lume, pe plaja Modern a orașului.

UPDATE-Recordul pentru cel mai mare sirtaki din lume nu a fost validat de arbitrul trimis de Guiness World Records din cauza întunericului și a vremii neprielnice, deși pe plaja Modern din Constanța s-au strâns și au dansat sirtaki, 6314 dansatori. Numărul minim necesar de participanți, 5615, a fost depășit cu aproape 1000. Cu toate astea, reprezentanta Guinness World REcords a declarat că recordul nu este valid din cauza intunericului, doar dansatorii din rândurile din față fiind observați de ea. Chiar și așa, miile de participanți au dansat încă odată pentru a-i demonstra că “am învins”

Întrebată de EVZ de ce nu a venit mai devreme de ora 21,00, arbitra a explicat că “nu au terminat ei mai repede”, făcând  referire la organizatorii care inițial, din cauza ploii torențiale, au anulat evenimentul și, ulterior, au revenit asupra deciziei. Președintele Comunității elerne “Elpis” din Constanța, Anton Antoniadis, a declarat că va organiza o nouă tentativă de doborâre a recordului mondial, la vară. Participanții la impresionantul sirtaki de pe plaja Modern din Constanța au transmis că în ciuda invalidării recordului, “am dovedit că suntem uniți, noi ne-am distrat, am muncit, condițiile meteo nu le putem schimba, am câștigat”.       

Constăţenii, mii de vizitatori din ţară şi din străinătate încearcă să doboare recordul mondial la cel mai mare sirtaki din lume. 

Evenimentul care urmează să se desfăşoare pe plaja Mondern a oraşului a fost împiedicat de patru reprize năprasnice de ploaie încât organizatorul, preşedintele comunităţii elene Elpis din Constanţa, Anton Antoniadis a anulat încercarea de doborâre a recordului mondial. Cu toate acestea, după ultima repriză de ploaie, plaja s-a umplut de participanţi care au început să danseze, deşi ştiau că evenimentul a fost anulat. 

Organizatorul a revenit pe scenă şi a lansat un apel către toţi constănţenii, turiştii şi persoanele care erau la curent cu activitatea, să anunţe pe Facebook ca toată lumea care a plecat gonită de ploaie să revină pe plajă. 

El s-a consultat cu arbitrul care este reprezentantul trimis de Guinness World Records la Constanţa, care i-a sugerat ca dansul să aibă loc până la ora 21.00 pentru a putea confirma sau infirma recordul mondial.

Pentru depăşirea recordului este nevoie ca timp de cinci minute să danseze la unison cel puţin 5615 participanţi. Vechiul record a fost atins în 2012 la Volos în Grecia când au dansat 5614 persoane. 

Tag-uri:
sirtaki, sirtaki constanta, comunitatea elena elpis, guinness world record, record mondial la onstanta, dans grecesc, volos, plaja modern, anton antoniadis

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/20160528-193816-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/20160528-193816-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Feri Predescu ,  Otilia Matei | duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii | 1210 Vizualizari Comunitatea elenă Elpis din Constanța...

Preluat de la EVZ