loading…

Nouăsprezece imigranți au fost salvați, în cursul nopții trecute, în apropiere de regiunea de coastă a Marii Britanii, în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge de pe teritoriul francez pe cel britanic, relatează Le Figaro.

Paza de coastă britanică ar fi fost alertată aproape de miezul nopții în legătură cu o barcă gonflabilă care începuse să se scufunde, situată în largul localității Dymchurch, față în față cu orașul francez Calais, unde se află cea mai mare tabără de imigranți clandestini din Franța.

Barca a fost descoperită câteva ore mai târziu, la bordul său aflându-se 19 persoane. Autoritățile franceze și britanice s-au mobilizat pentru a interveni în cazul de sâmbătă noapte, fiind trimis și un elicopter britanic pentru a participa la căutări.

Am fost solicitați să intervenim în timpul nopții în cazul unei bărci în curs de scufundare cu vreo 20 de persoane la bord, care se afla între Calais și Dover“, a declarat președintele serviciilor de intervenție pe mare din Calais, Bernard Barron.

Naufragiații care ar fi imigranți și-au anunțat familiile care au alertat imediat autoritățile și au fost declanșate operațiuni de salvare de ambele părți“, a explicat aceeași sursă, adăugând că marea era foartea agitată în momentul intervenției.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv