loading…

Scutul antirachetă american care va fi operațional în Polonia nu reprezintă o amenințare la adresa Rusiei, a declarat ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, citat de agenția de stat PAP, răspunzând la avertismentul lui Putin că România și Polonia sunt vizate de rachete ale Rusiei.

Clarificările date de Waszczykowski, citat duminică de agenția poloneză de stat PAP (informații preluate de Reuters), vin în contextul în care președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat România și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o amenințare la adresa Moscovei.

Aflat într-o vizită de două zile în Grecia, Putin a reiterat, în cadrul unei conferințe de presă de vineri seară, alături de premierul grec, Alexis Tsipras, avertismentul asupra scutului antirachetă din România și Polonia, acuzând că, deși Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul și aliații săi au ignorat aceste avertismente.

Președintele Putin trebuie să știe foarte clar că scutul antirachetă din Polonia nu are nicio legătură cu securitatea Rusiei. Sistemul este instalat pentru a apăra Europa în cazul unui atac cu rachete lansat din Orientul Mijlociu“, a declarat Waszykowski într-un interviu publicat de agenția PAP duminică.

Cu toate acestea, prezența militară a Statelor Unite (în Polonia) și a forțelor NATO este o reacție la comportamentul cu adevărat agresiv al autorităților ruse, care ne intimidează. Va fi o prezență de natură defensivă, nu reprezintă nicio amenințare la adresa Rusiei“, a mai explicat ministrul polonez.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ministru-polonez-scutul-antiracheta-din-polonia-nu-reprezinta-o-amenintare-la-adresa-rusiei-23988.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ministru-polonez-scutul-antiracheta-din-polonia-nu-reprezinta-o-amenintare-la-adresa-rusiei-23988-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv