Autor:
Mihai Şoica
| duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii
| 38 Vizualizari

Fostul ministru de Interne în Guvernul Năstase și de Transporturi, în guvernul Ponta, Ioan Rus a ieșit din nou la rampă, duminică seara cu o declarație în care susține că actualul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș, este un eșec.

Invitat la Realitatea TV, într-o emisiunea realizată chiar la Cluj Napoca, Ioan Rus a spus că ideea de a avea un guvern tehnocrat, și nu unul care să fie delegat de populație, în urma unor alegeri libere a fost una greșită. ”Dacă ne uităm în cartea de istoriei, de-a lungul timpului, popoarele și-au delegat puterea către cineva. S-a inventat și activitatea parlamentară. Totdeauna puterea a fost delegată. Țara și poporul, nu pot fi conduse din stradă. De vreo 200 de ani puterea e delegată prin vot partidelor  politice. În niciuna din aceste delegări nu o să găsiți tehnocrați. Din start premisa unui experiment nereușit parcă ar fi mai mare decât premisa unui experiment reușit. O îndoială o putem avea încă de la început în privința unui astfel de guvern”, a declarat Ioan Rus la Realitatea TV.

Ioan Rus, care în momentul de față om de afaceri, se ocupă doar de propriul bussines în domeniul auto, a mai spus ca partidele politice din Parlament au dat dovadă de lașitate când au ales să nu facă nimic pentru a schimba acest guvern de tehnocrați. ”Eșecul acestui guvern a fost că n-a vrut nimeni să-l schimbe. Partidele nu și-au propus să schimbe acest guvern. În consecință acest guvern putea să aibă un act de guvernare extrem de eficient. Totuși, rezultate nu sunt. Totuși, experimentul acesta nu poate fi unul reușit, și nimeni nu a încercat lucrul acesta. E o chestiune de echipă, de decizie colectivă. Aici nu am o explicație de ce rezultatele nu sunt mai bune decât ce au pus ei pe masă în acest moment”, a mai spus Ioan Rus.

Ultimul mandat politic important din cariera lui Ioan Rus a fost cel de ministru al Transporturilor. Peste noapte, Rus a fost obligat să demisioneze după ce, în cursul unei alte emisiuni de la DIgi TV, a făcut unele declarații care au fost considerate drept o jignire adusă românilor care lucrează în străinătate.

Declarațiile din această seară de la Realitatea TV sunt și mai interesant din moment ce Rus este prieten foarte bun cu Vasile Dâncu, vicepremier în Guvernul Cioloș. Mai mult, Cioloș participă regulat la anumite întâlniri care au loc la cabana omului de afaceri Ovidiu Turcu, patron la Dacia Service Cluj, care a preluat de la Vasile Dâncu, acțiunule instititului de sondare a opiniei publice IRES.

Tag-uri:
Guvernul Năastase, Ioan Rus, Dacian Cioloș, Cluj Napoca, Guvernul Cioloș, Ovidiu Turcu, Dacia Service

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/07rus_agerpres-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/07rus_agerpres-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Mihai Şoica | duminică, 29 mai 2016 | 0 Comentarii | 38 Vizualizari Fostul ministru de Interne în Guvernul...

Preluat de la EVZ