loading…

Cel puțin cinci militari ucraineni au murit în ultimele 24 de ore în confruntările cu separatiștii proruși din zona de conflict din estul țării, a anunțat azi un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de Reuters.

Anunțul vine după ce alți șapte militari ucraineni au murit marți – cel mai mare bilanț de victime înregistrat într-o singură zi, din august anul trecut.

Potrivit lui Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, confruntările au avut loc în orașul Avdiyivka, controlat de forțele ucrainene, din apropierea liniei de front, la nord de Donețk, unde s-au intensificat luptele în ultima vreme.

Sâmbătă seară, rebelii separatiști au declarat că două persoane au fost rănite, după ce forțele ucrainene au lansat bombardamente în zonă, potrivit site-ului DAN afiliat separatiștilor.

Joi, autoritățile din regiunea separatistă Donețk au acuzat forțele ucrainene de declanșarea unei ofensive în zona orașelor Avdiyivka și Yasinovataya.

Din februarie 2015 este în vigoare acordul de la Minsk privind încetarea conflictelor armate din zonă, dar s-au înregistrat numeroase încălcări ale acestuia de ambele tabere.

Rusia a negat în nenumărate rânduri acuzațiile că ar furniza armament rebelilor separatiști din provincia Donbas. În conflictul declanșat din aprilie 2014, peste 9.000 de persoane și-au pierdut viața.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv