Cel puțin 700 de imigranți au murit în urma a mai multor naufragii care au avut loc în această săptămână pe Marea Mediterană, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), citat de agenția DPA și preluat de Mediafax.

Bilanțul vine în urma a trei naufragii care au avut loc miercuri, joi și vineri pe Marea Mediterană pe ruta Libia-Italia, bazându-se pe mărturiile supraviețuitorilor, a explicat Carlotta Sami, purtător de cuvânt al filialei UNHCR în Roma.

Circa 550 de persoane sunt date dispărute după ce o barcă s-a răsturnat joi, iar alți 100 de imigranți ar fi prinși printre fragmentele unui alt vas care s-a scufundat miercuri.

De asemenea, un număr nespecificat de persoane lipsesc după ce barca în care călătoreau pe Mediterană s-a scufundat vineri.

Și imigranții care au supraviețuit altor naufragii recente pe Mediterană au sesizat dispariția altor persoane cu care călătoreau, a precizat Sami.

Luând în considerare aceste cifre, estimăm că sunt cel puțin 700 de victime, fără a avea vreo certitudine asupra acestor cifre sau asupra identităților lor“, a declarat oficialul UNHCR.

Peste 500 de imigranți au fost salvați sâmbătă din bărci supraaglomerate ale traficanților în apropiere de regiunea de coastă a Libiei, cu ieșire la Marea Mediterană, de autorități italiene și irlandeze.

În condițiile în care nu se mai găsesc locuri în adăposturile pentru imigranți din Sicilia, un vas al Marinei italiene (Vega) s-a îndreptat spre Reggio Calabria, un port din sudul Italiei, transportând 135 de supraviețuitori și corpurile a 45 de persoane, recuperate în cursul unor operațiuni de vineri, când ar fi fost salvați 2.000 de imigranți în total.

rootstireaActualitate/Esential
Cel puțin 700 de imigranți au murit în urma a mai multor naufragii care au avut loc în această săptămână pe Marea Mediterană, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), citat de agenția DPA și preluat de Mediafax. Bilanțul vine în urma...

Preluat de la romania ntv