loading…

Binali Yildirim, noul premier al Turciei, a primit azi un vot de încredere din partea Parlamentul și aprobarea programului său de guvernare, a anunțat un reprezentant al Parlamentului turc, citat de Reuters.

Yildirim este un apropiat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, alături de care a fondat partidul AK aflat la conducerea țării.

El a fost desemnat noul premier al Turciei, după ce a fost ales în fruntea partidului la un congres al AK. Numirea lui Yildirim în funcția de premier constituie un pas în plus în planul lui Erdogan de a crea un sistem prezidențial în Turcia prin care președintelui să i se confere mai multă putere.

Yildirim îl înlocuiește pe Ahmet Davutoglu, care a demisionat în cursul acestei luni, după săptămâni de tensiuni cu Erdogan.

Potrivit reprezentantului Parlamentului, Ismail Kahraman, decizia a fost luată cu 315 de voturi în favoarea sa și cu 138 împotrivă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/binali-yildirim-noul-premier-al-turciei-a-primit-aviz-favorabil-din-partea-parlamentului-23990.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/binali-yildirim-noul-premier-al-turciei-a-primit-aviz-favorabil-din-partea-parlamentului-23990-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv