Autor:
Radu Andreea
| sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii
| 55 Vizualizari

Traian Băsescu

Traian Băsescu, a declarat, vineri, la România TV, că în scandalul Hexi Pharma s-a produs o panică nepermis de mare, întreţinută de secretomania SRI şi a preşedintelui Klaus Iohannis, arătând că SRI avea obligaţia să facă publice informările în acest caz.

“După mine, s-a produs o panică nepermis de mare întreţinută şi de secretomania SRI şi de secretomania domnului preşedinte şi de declaraţiile eliptice ale domnului prim-ministru. Părerea mea este că toată lumea vrea să acopere lipsa de informaţie precisă dată de SRI”, a afirmat Băsescu la România Tv.

“Ce este nepermis? atitudinea SRI, secretomania într-o astfel de situaţie. În primul rând în strategia naţională de apărare 2010- 2014 este notat precis la vulnerabilităţi scăderea calităţii serviciilor publice de sănătate. Articolul 34 din Constituţie scrie că cetăţenilor români le este garantat dreptul la sănătate. Ori SRI are o direcţie de apărare a Constituţiei. Mai avem legea secretului de stat mult invocată, (…) care prevede că se interzice clasificarea ca secret de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcării legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţii de interes public, restrângerea ilegală a exercitării unor drepturi ale persoanelor. Deci, când este vorba de interes public, se interzice clasificarea, deci SRI are obligaţia să facă publice acele informări în care a spus: firma Hexi Pharma diluează dezinfectanţii”, a susţinut Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, SRI ascunde faptul că nu a trimis informările. “Cred că asta ne ascund. Eu în locul SRI aş asuma-o, sau dacă aş fi preşedinte aş cere SRI să-şi asume acest lucru, cu o singură explicaţie: până la urmă nu avem 20 de milioane de ofiţeri SRI să-i punem în spatele fiecăruia câte un ofiţer”, a adăugat Băsescu .

El a mai apreciat că fără sprijinul unor instituţii firma Hexi Pharma nu se putea dezvolta. “Nu spun neapărat că în spatele lor este un serviciu secret, dar, în mod categoric, dl Condrea nu putea să-şi dezvolte firma atât de puternic cu marfă de slabă calitate, constatată şi de medici, acum sunt declaraţii disparate. În opinia mea, în mod categoric, familia Condrea s-a învârtit într-un cerc care a avut un anturaj de ofiţeri de securitate, mai târziu de ofiţeri ai serviciilor moderne, dar nu servicii în spate. Ei au fost sprijiniţi de unul sau altul, au avut poate oameni la vârful serviciilor, dar în orice caz nu au avut serviciul în spate, să spunem că SRI sau SIE au stabilit să promoveze această firmă. Au avut nişte personaje care i-au susţinut şi din interiorul serviciilor şi din zona administrativă a sănătăţii”, a adăugat Băsescu.

El a menţionat raportul comisiei prezidenţiale din 2008 în care se precizează că anual mor 60.000 de oameni din cauza disfuncţiilor sistemului sanitar. “Discutăm de o cifră recunoscută într-un document oficial al statului român, un raport al unei comisii prezidenţiale care şi acum este pe site-ul Preşedinţiei, un raport care a mers la Guvern, la ministrul sănătăţii, la toate structurile interesate, iar astăzi facem ochii mari că s-a dat o cifră pe o expertiză a Comisiei Europene că în România mor 57.000 de oameni anual cu zile datorită sistemului sanitar. (…) Este o mare umflătură să fie puse toate disfuncţiile sistemului sanitar în spatele Hexi Pharma. În mod categoric este dovedit că firma Hexi Pharma dilua dezinfectanţii”, a mai spus Băsescu.

Tag-uri:
Traian Băsescu, SRI, Hexi Pharma, Basescu despre Hexi Pharma, Klaus Iohannis, SIE, Guvern, Comisia Europeana

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traian-basescu-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traian-basescu-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Radu Andreea | sâmbătă, 28 mai 2016 | 0 Comentarii | 55 Vizualizari Traian Băsescu Traian Băsescu, a declarat, vineri, la...

Preluat de la EVZ