Autor:
Daniel Teodoreanu
| vineri, 27 mai 2016 | 1 Comentarii
| 218 Vizualizari

Traian Basescu a continuat razboiul cu CSM, cu alte declaratii

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, joi, la Ploieşti, că îşi menţine afirmaţiile despre care CSM a apreciat că aduc atingere independenţei procurorilor DNA.

Fostul şef al statului a precizat că “nu e în regulă” ca persoane care au stat la baza unor acte de corupţie să fie “iertate” de procuror şi să rămână cu banii.

“Îmi menţin afirmaţiile. Nu este în regulă ca cei care au fost la baza actelor de corupţie – exemplific Florică, din Microsoft, Dan Pescariu, din Microsoft – să rămână cu banii, să fie iertaţi de un procuror, când cea mai mare parte a banilor este la ei şi au rămas şi cu banii şi cu libertatea. Înţelegeam, pentru colaborare cu justiţia, să fie iertaţi de puşcărie, dar de ce au fost iertaţi şi de zecile de milioane de euro care au rămas la ei? Eu nu am o explicaţie şi atunci pun semne de întrebare pe corecta funcţionare a Parchetului care şi-a asumat să îi lase şi liberi şi cu banii”, a spus liderul PMP, conform stiripesurse.ro.

Plenul CSM a apreciat joi că afirmaţiile lui Traian Băsescu, lansate pe 17 aprilie, pot avea impact negativ asupra credibilităţii sistemului judiciar, aducând atingere independenţei procurorilor DNA, independenţei şi prestigiului sistemului judiciar în ansamblul său.

“Prin afirmaţiile menţionate s-a creat o impresie publică defavorabilă privind activitatea justiţiei şi a procurorilor DNA, inducându-se ideea că aceasta se desfăşoară cu încălcarea dispoziţiilor legale. S-a afirmat că justiţia şi procurorii acţionează la comanda unor grupuri de interese în componenţa cărora se regăsesc inclusiv reprezentanţi ai sistemului judiciar, urmărindu-se discreditarea Parlamentului şi distrugerea unor instituţii politice. Mai mult, prin referiri exprese la dosare penale de impact instrumentate de DNA (‘Microsoft’, ‘ANRP’), se acreditează ideea că procurorii nu acţionează pentru recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiuni, ci urmăresc să controleze decizia politică”, se arată în comunicatul CSM.

Tag-uri:
traian basescu, basescu, basescu csm, csm, basescu pmp, pmp, pmp basescu, csm basescu, basescu traian, microsoft, basescu microsoft, dinu pescariu, pescariu microsoft, anrp, basescu anrp, csm anrp, csm microsoft, dosar microsoft, dosar anrp

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traian-basescu-a-continuat-razboiul-cu-csm-cu-alte-declaratii-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traian-basescu-a-continuat-razboiul-cu-csm-cu-alte-declaratii-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Daniel Teodoreanu | vineri, 27 mai 2016 | 1 Comentarii | 218 Vizualizari Traian Basescu a continuat razboiul cu CSM,...

Preluat de la EVZ