loading…

România poate trimite în 2017, în misiuni și operații în afara țării, 1.401 militari și civili din Armata României și 783 militari și polițiști din Ministerul de Interne, s-a decis azi în ședința Consiliului Național de Apărare a Țării.

Consiliul a aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, conduse de NATO, UE, ONU și OSCE în 2017. Armata României va putea participa cu 1.401 militari și civili. Iar în ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne, forțele puse la dispoziție pentru misiuni în afara teritoriului național în anul 2017 sunt în număr de 783 militari și polițiști, care vor putea fi dislocați în teatrele de operații“, a declarat președintele Klaus Iohannis după ședință.

În cadrul ședinței s-a analizat și avizat Strategia Militară, document care transpune în practică politica de apărare și securitate națională, definind cadrul de dezvoltare a organismului militar pentru apărarea armată a țării în context aliat, având la bază prevederile Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019, ale Cartei Albe a Apărării și ale documentelor NATO și ale Uniunii Europene.

Pornind de la potențialele riscuri și amenințări identificate la adresa securității României, Strategia stabilește misiunile Armatei României și nivelul militar de ambiție, pentru a căror îndeplinire trebuie constituite, dezvoltate și menținute capabilități credibile, dar și sustenabile“, a spus preșdintele.

De asemenea, a fost aprobat în CSAT și Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

Scopul Programului este de a asigura capabilitățile necesare Armatei României pentru promovarea intereselor naționale și protejarea acestora în fața riscurilor și amenințărilor curente, în dezvoltare și în perspectivă

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/romania-poate-trimite-aproape-2-200-de-militari-politisti-si-civili-la-misiuni-in-afara-tarii-23932.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/romania-poate-trimite-aproape-2-200-de-militari-politisti-si-civili-la-misiuni-in-afara-tarii-23932-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv