loading…

Președintele SUA, Barack Obama, s-a întâlnit, la Hiroshima, cu supraviețuitori ai atacului nuclear american și a pledat pentru eliminarea armelor atomice, dar în spatele său se putea observa un agent care ținea valizele pentru lansarea unui atac atomic.

Barack Obama, care a obținut Premiul Nobel pentru Pace în 2009, s-a deplasat astăzi la Hiroshima, fiind primul președinte în funcție al Statelor Unite care vizitează orașul japonez. Liderul SUA, care se află în Japonia pentru summitul Grupului statelor puternic industrializate G7, a fost însoțit la Hiroshima de premierul nipon, Shinzo Abe.

Moartea a căzut din cer, iar lumea s-a schimbat“, a declarat Obama în discursul de la Hiroshima, amintind că atacul atomic din 1945 a arătat că “omenirea are mijloacele de a se distruge”.

Amintirile de la Hiroshima nu trebuie să dispară. Ne alimentează imaginația morală și ne permit să ne schimbăm“, a afirmat Barack Obama.

Trebuie să avem curajul de a ieși din logica fricii și a avea o lume fără arme nucleare“, a adăugat Obama.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/obama-a-vorbit-la-hiroshima-de-renuntarea-la-arme-nucleare-in-spate-un-agent-tinea-valiza-atomica-23934.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/obama-a-vorbit-la-hiroshima-de-renuntarea-la-arme-nucleare-in-spate-un-agent-tinea-valiza-atomica-23934-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv