Autor:
Radu Andreea
| vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii
| 27 Vizualizari

Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seara că speră ca ANAF să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener, deşi pe acestă instituţie “există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget”.

”ANAF (…) sper eu să nu mai devină o sperietoare a mediului economic, ci un partener. E drept că pe ANAF există câteodată presiuni pentru a colecta bani la buget, însă cred că aceste presiuni n-ar trebui să fie cele care să ducă la o performanţă a colectării la buget, ci această performanţă ar trebui să vină, în primul rând, din reducerea evaziunii fiscale şi dintr-o contribuţie voluntară, să spun, în acest proces de colectare”, a declarat Dacian Cioloș.

El a subliniat că ANAF nu mai trebuie transformată într-o instituţie de forţă.

“Eu am obsesia mea, să spun aşa, legat de rolul acestei instituţii în cadrul politicilor guvernamentale şi în legătură cu mediul de afaceri. E o instituţie-cheie atât pentru buget şi ar trebui să fie o instituţie-cheie şi în relaţia cu mediul de afaceri şi trebuie să găsim punctul de echilibru, să punem cursorul la un punct de echilibru care să facă în aşa fel încât noi să ne putem finanţa politicile publice cu contribuţiile care ar trebui să vină spre stat, fără ca pentru aceasta să facem din ANAF, din când în când, aşa cum s-a mai întâmplat, o instituţie de forţă. Ea ar trebui să fie o instituţie care să facă puntea de legătură între mediul privat şi Guvern”, a mai afirmat premierul.Tag-uri:
Dacian Cioloş, ANAF, institutie, economic, bani la buget, ciolos despre anaf

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/11-ciolos-rzv-0723-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/11-ciolos-rzv-0723-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Radu Andreea | vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii | 27 Vizualizari Dacian Cioloş Premierul Dacian Cioloş a declarat joi...

Preluat de la EVZ