loading…

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a suspendat, astăzi, naționala Croației, care va trebui să joace două meciuri de pe teren propriu cu porțile închise din cauza scandărilor repetate cu tentă fascistă ale fanilor, anunță Associated Press.

Pe lângă suspendarea de două partide, Federația Croată de Fotbal a primit și o amendă în valoare de 151.000 de dolari și a decis ca suspendarea croaților să înceapă cu primele două meciuri de pe teren propriu din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018. Croația joacă cu Turcia, pe 5 septembrie, respectiv Finlanda, pe 9 octombrie.

Scandările cu tentă fascistă au avut loc în meciurile amicale disputate de naționala antrenată de Ante Cacic împotriva Israelului și Ungariei, în luna martie. Croații au fost sancționați în repetate rânduri pentru aceleași incidente. Înainte de Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, FIFA l-a suspendat pe fundașul Josip Sumunic pentru 10 meciuri, pentru că i-a îndemnat pe fani să cânte un cântec din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Pe lângă Croația, FIFA a mai amendat și Federația Statului Chile. Chilienii au fost amendați și obligați să joace două meciuri departe de stadionul național, din cauza scandărilor fanilor sud-americani împotriva relațiilor între persoanele de același sex.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/croatia-amendata-si-obligata-sa-joace-doua-meciuri-fara-spectatori-din-cauza-scandarilor-fasciste-23940.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/croatia-amendata-si-obligata-sa-joace-doua-meciuri-fara-spectatori-din-cauza-scandarilor-fasciste-23940-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv