Autor:
Radu Andreea
| vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii
| 445 Vizualizari

Dmitri Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia intenționează să prelungească embargoul alimentar impus țărilor occidentale până la finele lui 2017. Declaraţia vine în contextul în care, la nivel Uniunii Europene, se poartă discuții pentru prelungirea sancțiunilor contra Moscovei.

“Am dat dispoziții să fie pregătite propuneri în vederea unei prelungiri a măsurilor de retorsiune, dar nu pentru un an, ci până la finalul lui 2017”, a declarat Medvedev, citat de agențiile ruse.

O astfel de măsură, care trebuie validată de președintele Vladimir Putin, ar viza să dea mai multă vizibilitate sectorului agricol rus.

Aceste măsuri de retorsiune interzic, din august 2014, importul majorității produselor alimentare din țările occidentale, în principal din UE, care sancționează Rusia pentru anexarea Crimeii în același an și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Prelungite inițial anul trecut, aceste măsuri expiră în luna august și au lovit în plin agricultorii europeni, comentează AFP.

Avertismentul lui Medvedev intervine în contextul în care țările UE trebuie să discute în iunie despre o eventuală prelungire a sancțiunilor lor la adresa Moscovei, care afectează băncile, sectorul apărării și al energiei și expiră în iulie. Până în prezent aceste măsuri au fost prelungite odată la fiecare șase luni.Tag-uri:
embargoul alimentar, Rusia, Dmitri Medvedev, SUA, Vladimir Putin, UE, anexarea Crimeii

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/medvedev-8876-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/medvedev-8876-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii | 445 Vizualizari Dmitri Medvedev Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat...

Preluat de la EVZ