Autor:
Ionuţ Mureşan
| vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii
| 152 Vizualizari

Dan Adamescu

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat, astăzi, sentința definitivă în dosarul în care Dan Adamescu, patronul cotidianului România liberă, este acuzat că ar fi mituit doi judecători pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în cazul unor dosare de insolvenţă ale unor firme la care omul de afaceri era acţionar.

În același dosar, judecătorul Mircea Moldovan a fost condamnat la 12 ani și două luni de închisoare. În primă instanță, magistrații de la Curtea de Apel București, l-au condamnat la 22 de ani.

Magistratul Ion Stanciu a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare, în timp ce judecătoarea Elena Rovenţa şi magistratul Ciprian Sorin Viziru au primit câte  4 ani şi 6 luni de închisoare.

În data de 6 mai, la ultimul termen din dosarul în care Dan Adamescu este acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, DNA a pus concluzii de menţinere a condamnării de patru ani şi patru luni de închisoare în cazul omului de afaceri, aceleaşi concluzii fiind puse şi pentru magistraţii judecaţi.

În luna februarie a anului 2015, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Dan Adamescu la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsă din dosar, 22 de ani de închisoare cu executare, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Judecătorul Elena Rovenţa a primit o pedeapsă de cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare iar magistratul Ion Stanciu a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare. În cazul judecătorului Sorin Viziru, instanţa a dispus pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare.

Dan Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Tag-uri:
Dan Adamescu, inalta curte de casatie si justitie, judecatori, condamnare, dan adamescu, condamnare dan adamescu, adamescu condamnare, dan adamescu condamnat, inchisoare dan adamescu, adamescu condamnat, decizie magistrati, justitie, justitie dan adamescu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/02-dan-adamescu-rp-2775-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/02-dan-adamescu-rp-2775-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDosare
Autor: Ionuţ Mureşan | vineri, 27 mai 2016 | 0 Comentarii | 152 Vizualizari Dan Adamescu Magistrații de la Înalta Curte de...

Preluat de la EVZ