Autor:
Dan Dumitriu
| joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii
| 39 Vizualizari

Luni se decide candidatul Dreptei.

Candidatul PNL la Primăria Bucureștiului Cătălin Predoiu a susținut, încă o dată, în cadrul dezbaterii organizate miercuri de Grupul pentru Dialog Social (GDS) că se va retrage doar pentru a-l susţine pe cel mai bine plasat candidat la Primăria Generală care se revendică Dreptei, decizia urmând să fie luată în urma unui sondaj care ar urma să fie făcut public de către PNL în ultima săptămână de campanie. Potrivit sondajelor de până acum, cel mai bine plasat candidat al Dreptei este Nicușor Dan, dar liberalii speră într-o revenire a lui Predoiu.

Mihai Voicu a precizat că sondajul, care a început să fie realizat de ieri, urmează unei alte măsurători sociologice, efectuată în perioada 6 – 12 mai,

potrivit căreia intenţia de vot pentru

Gabriela Firea  avea 38%,

pentru Cătălin Predoiu de 26%,

pentru Nicuşor Dan – 14%,

Robert Turcescu – 8%,

Daniel Barbu – 4%. 

„De azi dimineaţă am declanşat un alt sondaj de opinie pentru a măsura şi evoluţii. (…) Vom prezenta din nou luni informaţii. Luni înseamnă ultima săptămână de campanie. Ultima şansă pentru cei care doresc să dovedească faptul că sunt altceva decât iepuraşii doamnei Firea. (…) Au trecut două săptămâni de atunci, 6 – 12 mai, poate a existat o creştere fulminantă a unui alt candidat. Noi vom măsura acest lucru. Vom veni din nou luni transparent, deschis, cu informaţiile pe care le avem”, a afirmat Voicu.

El a amintit că în confruntările electorale televizate Predoiu le-a făcut o ofertă celorlalţi candidaţi de dreapta ca, în urma unei măsurători efectuate în ultima săptămână de campanie, să îl susţină pe cel care are cele mai mari şanse de a câştiga Capitala. „În cele două confruntări electorale televizate pentru Primăria Generală a Capitalei (…) Cătălin Predoiu, candidatul PNL, a făcut o ofertă onestă tuturor celor care se revendică a fi candidaţi din zona de dreapta sau măcar (…) împotriva PSD, (…) de a face o măsurătoare cinstită, transparentă, cu privire la cel care are cele mai mari şanse de a câştiga Primăria Capitalei împotriva PSD şi a doamnei Firea şi acesta să primească sprijinul tuturor celorlalţi. Oferta este cinstită, deschisă şi rămâne valabilă”, a spus el.

Numai că sondajul liberalilor, invocat de Voicu, este contrazis Uniunea Salvaţi Bucureştiul care a publicat un sondaj de opinie din care reiese că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, candidata PSD, Gabriela Firea, ar obţine 37,5% din voturi. Perioada de realizare a cercetării USB este 13-18 mai, deci ulterioară celei invocate de Mihai Voicu, rezultatele fiind mai proaspete.

Potrivit acestuia pe locul doi se află candidatul USB, Nicuşor Dan, cu o intenţie de vot de 19,5%. Cătălin Predoiu (PNL) şi Robert Turcescu (PMP) se află la o distanţă foarte mică, având un scor de 8,7%, respectiv 8,4%. Candidatul ALDE, Daniel Barbu, ar avea doar 3,4% din intenţia de vot.


La dezbaterea de ieri, de la Grupul pentru Dialog Social,sociologul Mircea Kivu a declarat că este mai uşor pentru votanţii lui Predoiu să se reorienteze către Nicuţor Dan decât invers.

”Electoratul USB este în cea mai mare parte din oameni antisistem, care în principiu sunt exasperaţi de alternanţa la putere a aceloraşi forţe politice. De aceea, jumătate din electoratul actual al lui Nicuşor Dan nu s-ar prezenta la vot dacă s-ar retrage Nicuşor Dan. Pe de altă parte electoratul PNL este mai disciplinat, este genul de electorat care a votat în 2000 cu Iliescu pentru a nu vota cu Vadim sau care a votat USL. Procentul electorilor PNL care ar fi dispuşi, în situaţia retragerii candidatului, să voteze candidatul celălalt al dreptei este mult mai mare”, a explicat Kivu.

Luni dimineață vom știi cine a crescut în această campanie electorală: Cătălin Predoiu sau Nicuțor Dan. Sau nici unul…

Tag-uri:
catalin predoiu, nicusor dan, gabriela firea, robert turcescu, pnl, usb, psd, pmp, sondaj pnl, gds, mihai voicu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/collage-2016-05-26-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/collage-2016-05-26-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Dan Dumitriu | joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii | 39 Vizualizari Luni se decide candidatul Dreptei. Candidatul PNL la...

Preluat de la EVZ