Autor:
Bianca Zaharescu
| joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii
| 108 Vizualizari

Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov are interdicţie de intrare pe teritoriul Ucrainei pentru cinci ani, în urma hotărârilor oficialilor de la Kiev. Fostul preşedinte al Rusiei şi-a pierdut dreptul de a pătrunde în Ucraina după ce a lansat o serie de declaraţii în care şi-a exprimat public sprijinul pentru anexarea Crimeii de către Rusia, a anunţat joi purtătoarea de cuvând a serviciului ucrainean de securitate, Olena Hitlyanska, într-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit agenţiei de stiri DPA.

Interdicţia lui Gorbaciov vine în contextul “interesului securităţii naţionale, mai ales pentru sprijinul public al anexării militare a Crimeii”, se anunţă în mesaj.

Mihail Gorbaciov a afirmat că dacă ar mai fi fost el la putere, “Uniunea Sovietică încă ar fi existat şi Crimeea ar fi făcut parte din ea”.

“Întotdeauna susţin voinţa liberă a poporului, iar cei mai mulţi din Crimeea au dorit să se reunească cu Rusia”, a mai spus ultimul lider al URSS, făcând referire la aşa-zisul referendum prin care preşedintele rus Vladimir Putin a justificat anexarea Crimeii.

În urma protestelor împotriva guvernului de după alegerile din 2011, scrutin care se preupune că a implicat fraude semnificative, fostul lider rus a solicitat public demisia autorităţilor. Vladimir Putin i-a răspuns atunci că ar fi trebuit să lupte “pentru integritatea teritorială a statului nostru într-un mod mai insistent, consecvent şi curajos, nu să-şi ascundă capul în nisip, lăsându-şi posteriorul la vedere”, potrivit agenţiei de ştiri EFE.

Putin este de părere că dezintegrarea Uniunii Sovietice reprezintă cea mai mare tragedie geopolitică a secolului XX, potrivit stiripesurse.ro

Tag-uri:
mihail gorbaciov, fostul nlider rus, uniunea sovietica, lovitura pentru gorbaciov, vladimir putin, URSS

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/mihail-gorbaciov-moarte-twitter-18459563-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/mihail-gorbaciov-moarte-twitter-18459563-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Bianca Zaharescu | joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii | 108 Vizualizari Mihail Gorbaciov Mihail Gorbaciov are interdicţie de intrare...

Preluat de la EVZ