loading…

Hackerul român Guccifer a pledat vinovat ieri în fața unei curți federale din SUA la acuzațiile privind spargerea conturilor de email a numeroase personalități americane, inclusiv membri ai familiei Bush și Hillary Clinton, și furt de identitate, riscând să primească până la 7 ani de închisoare.

Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la o înțelegere cu procurorii americani și a s-a declarat vinovat miercuri în cazul acuzațiilor de accesare neautorizată a unui computer protejat și furt de identitate într-un tribunal federal din Alexandria, Virginia.

El riscă să primească o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare, senținta urmând a fi pronunțată în septembrie.

Procurorii americani susțin că Guccifer a spart conturile a circa 100 de americani, printre aceștia aflându-se secretarul american de stat Colin Powell și membri ai familiei fostului președinte american George W. Bush. Anterior, în cursul acestei luni, Guccifer a declarat că a spart și contul de email al lui Hillary Clinton, candidata din tabăra democrată la alegerile prezidențiale americane de pe 8 noiembrie, dar oficialii americani rămân sceptici în privința acestei declarații.

Lazăr ar fi spart conturile “membrilor familiei a doi foști președinți americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidențial”, se arată într-un comunicat, iar după ce ar fi avut acces la conturile de email și de pe rețelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespodența de pe email, informații de natură medicală și financiară și fotografii personale.

Lazăr a pledat nevinovat inițial la aceste acuzații pe 14 aprilie, dar a solicitat să-și schimbe declarația săptămâna trecută.

În martie, extrădarea sa din România a fost aprobată și a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/hackerul-roman-guccifer-a-pledat-vinovat-in-sua-risca-pana-la-sapte-ani-de-inchisoare-23856.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/hackerul-roman-guccifer-a-pledat-vinovat-in-sua-risca-pana-la-sapte-ani-de-inchisoare-23856-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv