loading…

Donald Trump a atins numărul de voturi necesar pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidențial din Statele Unite, informează site-ul agenției Associated Press.

Conform unei numărători realizate de AP, Trump are susținerea din partea a 1.238 de electori, în contextul în care ar avea nevoie de 1.237 de voturi pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidențial din Statele Unite.

În plus, încă 303 de voturi ale electorilor urmează să fie repartizate în cinci scrutinuri interne programate în următoarele săptămâni.

În contextul atingerii numărului minim de electori, Donald Trump va evita un vot direct în cadrul convenției republicane din iulie. Dacă niciun politician nu ar fi obținut cele 1.237 de voturi necesare, candidatul Partidului Republican la președinția SUA ar fi putut fi desemnat direct în cursul convenției programate în Cleveland în iulie.

Donald Trump s-a remarcat printr-un discurs considerat radical, reușind să divizeze Partidul Republican. Scrutinul prezidențial din Statele Unite este programat pe 8 noiembrie.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv