Autor:
Raluca Florescu
| joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii
| 221 Vizualizari

Ministrul Finantelor a promis că va trimite jurnalistilor informații cu privire la posibilele controale ale Fiscului la Hexi Pharma

Amenda primită de Agenția Națională de Administrare Fiscală a fost acordată de Autoritatea de Protecție a Datelor pentru că Fiscul a publicat lista persoanelor fizice cu datorii la buget pe site-ul Guvernului și nu pe cel al ANAF, a reamintit, astăzi, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, amenda a avut drept cauză unele greșeli apărute în listă.

În ceea ce privește publicarea listei cu acești datornici, care înregistrează datorii de peste 1.500 de lei la buget, Dragu a menționat că „este important să aducem la cunoștința contribuabililor aceste datorii. Unii au declarat că au uitat de aceste datorii”. În context, ministrul a reamintit și că România are cele mai mici venituri publice din UE, raportat la PIB.

Un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală prevede ca somațiile trimise persoanelor fizice să fie lipite pe ușile locuințelor acestora.

Dragu a menționat că „este vorba despre persoane cărora nu li poate înmâna în altă manieră această decizie”. Ea a reamintit că proiectul este în dezbatere publică, și că Ministerul Finanțelor strânge în prezent informații pentru a îmbunătăți cadrul legal.

Ministrul a fost întrebat de jurnaliști de ce nu dă Fiscul dovadă de același grad de transparență și atunci când vine vorba de controalele efectuate de ANAF, invocându-se în special controalele care ar fi avut loc la sediile firmei Hexi Pharma, dar și la Asesoft, firma controlată de Sebastian Ghiță.

Dragu a promis că, în curând, aceste informații vor fi făcute publice. „Există un grup de lucru care verifică aceste elemente care țin de fraudă și evaziunea fiscală”, a mai spus Dragu.

Tag-uri:
Anca Dragu, ministru Finante, anaf, somatii, lista datornici, evaziune, fraudă

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/antifrauda-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/antifrauda-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Raluca Florescu | joi, 26 mai 2016 | 0 Comentarii | 221 Vizualizari Ministrul Finantelor a promis că va...

Preluat de la EVZ