loading…

Administrația de la Beijing intenționează să trimită pentru prima dată în Oceanul Pacific submarine dotate cu arme nucleare, în contextul în care Statele Unite susțin că au dreptul să efectueze patrule în zone disputate din Marea Chinei de Sud, informează site-ul ziarului The Guardian.

Trimiterea de submarine dotate cu arme nucleare în Oceanul Pacific este inevitabilă“, au declarat oficiali militari chinezi citați de ziarul The Guardian.

Sursele citate nu au precizat când va fi trimis primul submarin chinez în Oceanul Pacific.

Anunțul a fost făcut la câteva zile după ce președintele SUA, Barack Obama, a decis anularea embargoului privind aprovizionarea cu armament a Vietnamului.

Orice încercare de a implica Vietnamul în eforturile de izolare a Chinei afectează pacea și stabilitatea regională“, a reacționat un cotidian oficial chinez.

Relațiile dintre SUA și China sunt tensionate, în contextul în care Pentagonul a trimis nave în zone din Marea Chinei de Sud revendicate de Beijing, pentru a aplica “principiul libertății de circulație”. Recent, Statele Unite au intensificat prezența militară în Marea Chinei de Sud pe fondul disputelor teritoriale pe care China le are cu Filipine, Brunei, Taiwan și Vietnam.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/china-ameninta-ca-va-trimite-submarine-nucleare-in-oceanul-pacific-23877.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/china-ameninta-ca-va-trimite-submarine-nucleare-in-oceanul-pacific-23877-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv