loading…

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Republica Franceză că, pe fondul noului proiect al Legii Muncii și adoptării acesteia în procedură accelerată, principalul sindicat din Franța – CGT, a anunțat o vastă mișcare socială pe întreg teritoriul Franței, care va acoperi mai multe sectoare de activitate. Este afectată aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinării fiind deja în grevă. De asemenea, angajații centralelor nucleare s-au alăturat mișcării greviste.

Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate. Pe site-ul rețelei naționale de căi ferate franceze – SNCF, a fost deja postată comunicarea că, pentru 26 mai 2016, persoanele care au programate călătorii în această perioadă să-și verifice orarul deplasărilor prin compania de transport (http://www.sncf.com/).

Totodată, pe site-ul campaniei aeriene Air France http://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos_trafic_aerien_air_france.htm

a fost postat un comunicat din care reiese că, pe fondul mișcării de grevă a Aviației Civile, se are în vedere o adaptare a orarelor de zbor pentru cursele cu plecare de pe aeroportul Paris – Orly, prevăzându-se pentru data de 26 mai 2016 anularea a aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe acest aeroport. Vor fi operate totalitatea zborurilor cu plecarea de pe aeroportul Charles de Gaulle, precum și a zborurilor de lung curier, dar sunt propuse o serie de măsuri comerciale alternative pentru amânarea sau modificarea zborurilor. Pe cale de consecință, cetățenii români care au programate deplasări în această perioadă sunt sfătuiți să-și reconfirme orarul de zbor prin compania de transport.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/atentionare-de-calatorie-in-franta-miscari-de-protest-in-intreaga-tara-23874.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/atentionare-de-calatorie-in-franta-miscari-de-protest-in-intreaga-tara-23874-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv