loading…

Pe lângă antrenorul echipei, au mai fost suspendați și secunzii Romică Bunică și Marian Roșu dar și alți 14 fotbaliști. Verdictul Comisiei de Disciplină și etică a FRF însumează suspendări de 14 ani și 6 luni, dar și amenzi de 960 000 de lei.

La aproape șapte luni după ce se făcea publică informația că Gloria Buzău e subiectul principal al unei anchete a Comisiei de Integritate a Federației Române de Fotbal în cazul unui dosar cu zece meciuri disputate în sezonul trecut din liga secundă, care ar fi fost aranjate de conducerea clubului pentru a obține bani din pariuri și după multe amânări în luarea unei decizii, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a hotărât în ședința de miercuri, 25 mai 2016, să dea în sfârșit un verdict istoric pentru fotbalul românesc: suspendări ce însumează 14 ani și 6 luni (174 luni) de interzicere a oricărei activități legate de fotbal și la amenzi ce însumează suma de 960.000 lei (aproximativ 213.000 mii de euro).

Cel mai rău din această anchetă a ieși antrenorul Viorel Ion. În vârstă de 48 de ani, fostul jucător al echipelor Gloria Buzău, Oțelul Galați, Steaua București, Bochum și Rapid, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF și o amendă de 200 de mii de lei, aceeași sancțiune fiind luată și pentru secunzii săi, Romică Bunică și Marian Roșu. Viorel Ion își pregătea oricum ieșirea din fotbal la finalul acestui sezon, deoarece s-a înscris în cursa de a deveni primar al orașului Buzău.

Pe lângă cei 3 antrenori, 14 jucători au primit, la rândul lor, interzis să mai participe la activități fotbalistice și au fost amendați, doar doi fotbaliști, Adrian Ghinea și Lucian Pârvu, scăpând teferi. În cazul președintelui Dan Tulpan și a atacantului Adrian Răduca urmează să se constituie alte două dosare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/antrenorul-echipei-gloria-buzau-viorel-ion-suspendat-2-ani-pentru-implicare-in-jocuri-trucate-23855.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/antrenorul-echipei-gloria-buzau-viorel-ion-suspendat-2-ani-pentru-implicare-in-jocuri-trucate-23855-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv