Autor:
Radu Pădure
| miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii
| 226 Vizualizari

Locotenentul US Navy Curtis Calabrese ia notițe la bordul unui avion de observație P-35, în cadrul vastei operațiuni de căutare a resturilor aeronavei EgyptAir FOTO: AGERPRES

Cursa Paris – Cairo s-a făcut literalmente praf. Bucățile din epava avionului, găsite până acum, nu sunt „mai mari decât o palmă”, iar cadavrele par să fi fost spulberate, încât orice identifi care este imposibilă fără probe ADN

Rămășițele omenești descoperite în urma prăbușirii zborului MS804 demonstrează că la bordul avionului a avut loc o explozie, a dezvăluit un important oficial egiptean din domeniul medicinei legale. „Explicația logică este că o explozie l-a doborât”, a declarat acesta pentru Associated Press. Oficialul citat, care a dorit să-și păstreze anonimatul, face parte din echipa de anchetatori egipteni care investighează prăbușirea, joia trecută, a cursei EgyptAir, de la Paris la Cairo, având la bord 66 de persoane, dintre care trei copii.

Ipoteza teroristă

Toate cele 80 de rămășițe găsite până acum sunt „foarte mici”. „Nu există nici măcar o parte întreagă, un membru sau un cap.”

Oficialul egiptean a făcut și o altă precizare importantă: cel puțin una dintre rămășițe (o parte dintr-un braț) prezintă urme de arsuri, ceea ce arată că „a aparținut unui pasager care a stat lângă explozie”.

Dar sursa citată a adăugat: „Nu pot spune însă ce a cauzat explozia”.

Autoritățile egiptene au declarat că prăbușirea avionului Airbus A320 a fost produsă mai degrabă de un atac terorist decât de o defecțiune tehnică. Mai mulți experți în aviatică împărtășesc de asemenea opinia unei explozii la bordul aeronavei.

Ziarul egiptean Al-Watan a citat la rândul său un alt membru al echipei de anchetă, care susține că a fost vorba de o explozie. El dezvăluie că resturile avionului, descoperite până acum în Marea Mediterană, nu sunt „mai mari de o palmă”. Or, părțile mari ale avionului ar fi trebuit descoperite primele, datorită vizibilității. Cu atât mai mult cu cât la căutări participă zeci de nave, avioane și elicoptere, inclusiv un submarin.

Membri ai familiilor pasagerilor au mers ieri la Institutul Medico-Legal din Cairo pentru a aduce probe ADN ale rudelor, care să permită identificarea rămășițelor.

Tag-uri:
Zborul MS104, adn, egyptair, paris, airbus a320, cairo, ehab azmy

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/10-avion-sua-agerpres-8665359-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/10-avion-sua-agerpres-8665359-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Radu Pădure | miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii | 226 Vizualizari Locotenentul US Navy Curtis Calabrese ia notițe la...

Preluat de la EVZ