Autor:
Radu Andreea
| miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii
| 100 Vizualizari

Gregorian Bivolaru

Justiția franceză se va pronunța pe 8 iunie dacă guru român controversat Gregorian Bivolaru, arestat în februarie la Paris, va trebui să fie predat Bucureștiului, unde a fost condamnat în absență în 2013 la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore, relatează France Presse.

Denunțând “manevre abjecte” și “calomnii flagrante” din partea Bucureștiului, Gregorian Bivolaru, 64 de ani, și-a reiterat miercuri în fața camerei de instrucție a curții de apel din Paris refuzul de a fi transferat în țara sa de origine, notează AFP.

Curtea a decis să-l mențină în detenție, în așteptarea deciziei sale ce poate fi atacată cu recurs.

Fondator al MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), o organizație considerată o sectă de detractorii ei, Gregorian Bivolaru a fost inculpat în 2004 în România pentru agresiune sexuală asupra minorei și trafic de minori, amintește AFP.

El a fugit și a fost arestat în Suedia în 2005. Dar Stockholmul a refuzat să-l extrădeze și i-a acordat statutul de refugiat politic.

De la condamnarea sa în România, Bivolaru era căutat activ. Bucureștiul a emis un mandat de arestare european pe numele său și Europol l-a înscris în registrul de “most wanted”, lista cu cei mai căutați infractori.

El a fost arestat pe 26 februarie la Paris în posesia unor documente false, în timp ce vizita un târg de carte.

MISA stârnește polemici și unii membri sau centre au făcut obiectul unor anchete ale poliției în Europa, mai ales pentru suspiciune de prostituție, respinsă de organizație, mai amintește AFP.

Tag-uri:
Bivolaru, anulare, anunţ, decizii, Gregorian Bivolaru, măsură, franta, extradare bivolaru, MISA

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/gregorian-bivolaru_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/gregorian-bivolaru_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Radu Andreea | miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii | 100 Vizualizari Gregorian Bivolaru Justiția franceză se va pronunța pe...

Preluat de la EVZ