Autor:
Mariana Sebeni-Comşa
| miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii
| 249 Vizualizari

Marcel Butuza

Marcel Butuza, personaj controversat la Brașov a fost verificat, astăzi, de polițiști într-un dosar ce vizează exploatarea ilegală a unor balastiere.

La locuința miliardarului, fostul Palat Știrbei și la firma acestuia,Vectra, au descins astăzi mascații. Polițiștii de investigare a criminalității economice din Brașov au făcut 20 de percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări pentru exploatare ilegală de agregate miniere.Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Bfrașov, comisar șef Liviu Naghi , polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov efectuează 20 de percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni prevăzute de Legea Minelor (Legea 85/2003).

Activitățile vizează persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, ar fi  exploatat agregate miniere fără a deține autorizațiile prevăzute de lege, precum permise de exploatare, avize de gospodărire a apelor, avize de mediu și alte aprobări necesare desfăşurării unor astfel de activităţi.

Cantitatea de agregate exploatate ilegal și valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat urmează să fie stabilite, în urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și ai Administraţiei Naţionale Apele Române.

16 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Marcel Butuza,în vârstă de 50 de ani a fost în centrul mai multor scandaluri din Brașov, firma sa fiind cea care a turnat așa-zisa pistă de pe inexistentul aeroport de la  Ghimbav, în realitate o fâșie de asfalt lungă de aproximativ 3 kilometri în mijlocul unui câmp. Tot el a fost acuzat de presa brașoveană că ar fi în grațiile primarului Brașovului, fiind singurul abonat la asfaltările din oraș. Tot firma sa a realizat domeniul schiabil din Poiana Brașov.  Însă cel mai mare scandal a fost legat de preluarea Palatului Știrbei și a parcului dendrologic din Brașov și transformarea lor în locuința sa personală.Marcel Butuza are, însă, și câteva bile albe. Este pilotul singurei echipe româneşti din raliul Dakar, iar în 20 ianuarie a.c. a salvat pilotând elicopterul său personal, cei 72 de turiști, printre care se aflau și 34 de copii, blocați la Bâlea Lac, după defectarea telecabinei.  

Tag-uri:
Brașoveanul Marcel, Liviu Naghi, Criminalității Economice, Legea Minelor, Agenției Naționale, Resurse Minerale, Apele Rom, Judecătoria Brașov, Marcel Butuza, Poiana Brașov, Raliul Dakar, palatul Știrbei

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/marcel-butuza-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/marcel-butuza-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Mariana Sebeni-Comşa | miercuri, 25 mai 2016 | 0 Comentarii | 249 Vizualizari Marcel Butuza Marcel Butuza, personaj controversat la Brașov...

Preluat de la EVZ