Atleta rusă Anna Chicerova (33 de ani), campioană olimpică la săritura în înălțime în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 și medaliată cu bronz la Beijing în 2008, a fost depistată pozitiv în cadrul unei proceduri de retestare antidoping, notează ProSport.

Săptămâna trecută, oficiali ai Comitetului Olimpic Internațional (CIO) au anunțat că 31 de sportivi prezenți la Jocurile Olimpice din Beijing ar putea fi suspendați și ar putea rata ediția de la Rio de Janeiro. Conform CIO, probele luate olimpicilor suspectați urmează să fie reanalizate.

Antrenorul Annei Chicerova, Evgheny Zarolulko, a confirmat știrea pentru agenția de presă TASS.

Cu trei zile în urmă, Anna m-a sunat și mi-a spus că a fost depistată pozitiv. Până acum nu avem ceva oficial“, a spus Zarolulko.

E un șoc pentru mine, nu-mi explic cum s-a întâmplat asta. Am fost întotdeauna sigură că iau suplimentele și medicamentele potrivite“, a spus Chicerova, potrivit BBC.

Ministrul Sportului din Rusia, Vitaly Mutko, a recunoscut că vestea este dezamăgitoare, dar a precizat că nu reflectă imaginea de ansamblu privind situația dopajului în Rusia. Atleții ruși au fost deja interziși din competițiile internaționale organizate de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF), pe fondul unor acuzații privind un fenomen de dopaj organizat la nivel de stat.

Rusoaica a fost în trecut una dintre invitatele speciale ale show-ului de săritura în înălțime Monica Iagăr Grand Prix, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de atletism realizate vreodată în România, notează ProSport.

Chicerova e campioană mondială în 2011 la Daegu și medaliată mondială cu argint la Osaka 2007 și Berlin 2009. 2,07 m e recordul personal al Annei Chicerova la săritura în înălțime (outdoor). 2,09 m e recordul mondial stabilit de bulgăroaica Stefka Kostadinova (outdoor).

rootstireaActualitate/Esential
Atleta rusă Anna Chicerova (33 de ani), campioană olimpică la săritura în înălțime în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 și medaliată cu bronz la Beijing în 2008, a fost depistată pozitiv în cadrul unei proceduri de retestare antidoping, notează ProSport. Săptămâna trecută, oficiali ai Comitetului Olimpic Internațional...

Preluat de la romania ntv