Autor:
Mihai Şoica
| marţi, 24 mai 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Deși a existat o avertizare de vreme severă emisă de Institutul de Meteorologie din Cluj Napoca, autoritățile locale au fost luate pe nepregătite.

O ploate torențială de o jumătate de oră a blocat tot orașul. În multe zone, apa a ajuns să aibă și un metru înălțime. Zona Stației CFR Cluj este complet blocată din cauza canalizării subdeminsionate, care nu a putut prelua volumul foarte mare de apă care a căzut în urma ploii torențiale.

”Toată zona Gării CFR cu ieșirile din oraș, spre Baia Mare și spre Zalău, este blocată. Așa ceva nu am mai văzut. S-a înnorat rapid și s-a rupt cerul. Parcă eram la mare, așa de multă apă era. Nu am văzut niciun angajat de la Compania de Apă Canal care să desfunde canalele”, spune o femeie.

Un alt clujean care a a vrut să ajungă în zona cartierului Mărăști, s-a plâns de faptul că circulația este blocată din cauza apei care a ajuns să aibă un metru înălțime. ”Nicio mașină nu mai poate trece prin zona pasajului de pe strada Fabricii, unde apa este peste tot. Este o adevărată calamitate”, a povestit Sorin.

În alte cartiere a orașului, s-a înregistrat un fenomen rar întâlnit în luna mai, și anume cel al ploii cu gheață. ”S-a așternut rapid un strat de gheață de zece centimetri”, spune Mihai, care locuiește în Grigorescu. 

Tag-uri:
Cluj Napoca, Zona Stației, Baia Mare, Apă Canal

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/piata-garii-inundatii02-0-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/piata-garii-inundatii02-0-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Mihai Şoica | marţi, 24 mai 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Deși a existat o avertizare de...

Preluat de la EVZ