Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat, timp de o săptămână, nivelul reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import, din spațiul extracomunitar.

Peste 6.000 de tone de fructe și legume, importate din țări precum Turcia, Albania, Iran, Macedonia, Serbia, Columbia, Egipt, Ecuador, Argentina, Republica Moldova și Kenya, au fost verificate, săptămâna trecută, de inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), potrivit unui comunicat emis de instituție.

Astfel, 313 transporturi (aproximatic 3.500 de tone) au fost controlate în depozite autorizate și 33 de transporturi (peste 2.500 de tone) în Posturile de Inspecție la Frontieră Constanța Nord, Constanța Sud, Moravița și Otopeni.

Din fructele și legumele verificate au fost prelevate probe pentru analize de laborator în vederea determinării prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide. În urma analizelor, nu s-au constatat depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri și pesticide, se mai arată în comunicat.

rootstireaActualitate/Esential
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat, timp de o săptămână, nivelul reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import, din spațiul extracomunitar. Peste 6.000 de tone de fructe și legume, importate din țări precum Turcia, Albania, Iran, Macedonia, Serbia, Columbia, Egipt, Ecuador, Argentina, Republica Moldova...

Preluat de la romania ntv