Autor:
Mircea Marian
| marţi, 24 mai 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Augustin Zegrean

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, că judecătorii Curții au amânat până pe 15 iunie o decizie privind sesizarea referitoare la abuzul în serviciu. Ședința, neobișnuit de lungă, a durat până în jurul orei 19.00.

Zegrean a explicat că amânarea unei decizii în cazul excepţiei de neconstituţionalitate privind abuzul în serviciu a fost luată pentru a obţine date legate de dosarele pe această temă, propunerile formulate de procurori şi deciziile instanţelor.

O decizie de neconstituţionalitate a CCR ar fi avut consecinţe directe asupra a peste 800 de dosare aflate în lucru, potrivit datelor DNA.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a CCR existau 8 sesizări de neconstituţionalitate legate de articolul 297 din Codul Penal şi articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, printre care cele aparţinând fostei şefe DIICOT, Alinei Bica.

Articolul controversat din Codul Penal prevede că ”fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 prevede că ”în cazul infracţiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime”.Tag-uri:
ccr, abuz in serviciu, zegrean

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/08-augustin-zegrean-rzv-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/08-augustin-zegrean-rzv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | marţi, 24 mai 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Augustin Zegrean Președintele CCR, Augustin Zegrean, a...

Preluat de la EVZ