Autor:
Ionel Dancu
| marţi, 24 mai 2016 | 7 Comentarii
| 523 Vizualizari

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune despre urmărirea sa penală de către DNA că este “absurd” să fie bănuit că ar fi vrut să-şi “pericliteze poziția în societate” şi să favorizeze prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu are “niciun fel de legături sau afinități”. El a adăugat că este un politician incomod şi că nu se va lăsa intimidat de presiuni. El a catalogat ca fiind un “abuz de drept” acţiunea DNA.


CITEŞTE ŞI: Călin Popescu Tăriceanu, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. VICTOR PONTA: Iohannis a vrut să scape de el! PRIMELE REACŢII DIN PSD ŞI ALDE: “Nu este bine pentru imaginea partidului”


“Ca urmare a citației pe care am primit-o ieri de la DNA Brașov, m-am prezentat azi ca persoană privată, conform textului citației, la sediul instituției, în calitate de suspect în dosarul 90/P/2016. Comunicatul emis tot azi de DNA face cunoscut opiniei publice punctul de vedere al procurorilor, care se referă de data aceasta la președintele Senatului ca persoană publică și nu la persoana privată invitată prin citație, privind comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Nu vreau să intru în acest moment pe fondul problemei, dar este absurd să fiu bănuit că aș fi vrut să-mi periclitez poziția în societate, să favorizez prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu am niciun fel de legături sau afinități. Mai mult, ca unul care respectă rolul Monarhiei pentru Romania în trecut și în prezent, am avut totdeauna o atitudine de dispreț față de demersurile uzurpatoare de calități și drepturi ale celui care se autointitulează Paul de România”, spune Tăriceanu într-un comunicat de presă.

Fostul premier Victor Ponta a avut o reacţie dură spunând că Tăriceanu se află pe lista celor de care vrea să scape Klaus Iohannis. CITEŞTE AICI CE SPUNE PONTA.

CITEŞTE REACŢIA LA CALD A LIDERULUI PSD DIN SENAT

CITEŞTE ŞI REACŢIA UNUI VICEPREŞEDINTE ALDE

“Pe data de 15 aprilie 2016, am fost audiat la DNA Brașov în calitate de martor în dosarul retrocedărilor ilegale. Cu acest prilej am răspuns cu bună credință întrebărilor puse de anchetatori, în ciuda faptului că am considerat audierea mea ca fiind în cel mai bun caz un exces de zel din partea DNA. Rechizitoriul inculpaților din dosar era finalizat înaintea audierii mele, dar cineva a dorit să aibă imagini cu președintele Senatului intrând la DNA. Le-a obținut, dar am înțeles azi că nu fotografia și rechizitoriul din dosarul retrocedărilor ilegale au fost motivele principale ale chemării mele în aprilie. Audierea mea din aprilie a pregătit terenul pentru ceea ce numesc eu abuzul de drept de azi“, mai spune acesta.

“N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiție în acest dosar, ci din alte motive lesne de înțeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful așezat ani și ani pe unele dosare aflate la DNA. Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea. Vreau să-i asigur pe toți: prieteni, simpatizanți, presă, opinia publică și persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni, că voi continua lupta mea pentru revenirea la democrație, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 și nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis și continuă să compromită Justiția și statul de drept. Mă voi lupta ca să nu revenim la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre. Și vreau să se mai știe că nu voi slăbi presiunile ca  Președintele României și CSAT sa-si faca datoria pentru aflarea adevărului în cazul Hexi-Pharma”, a adăugat Tăriceanu.

Tag-uri:
calin popescu tariceanu, dna, abuz in serviciu, tariceanu abuz in serviciu, presedintele senatului, abuz in serviciu tariceanu, calin popescu tariceanu dna, dna procurori, acuzatii dna, tariceanu acuza dna, abuz in serviciu tariceanutariceanu procurori, ferma baneasa, dosarul ferma baneasa, justitie, urmarire penala

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/calin-popescu-tariceanu-465x390-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/calin-popescu-tariceanu-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPartide
Autor: Ionel Dancu | marţi, 24 mai 2016 | 7 Comentarii | 523 Vizualizari Călin Popescu Tăriceanu Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu,...

Preluat de la EVZ