Autor:
Dodo Romniceanu
| luni, 23 mai 2016 | 0 Comentarii
| 15 Vizualizari

Alexandru Lele

„Cred că există și o a treia variantă, care, din punctul meu de vedere, ar trebui cel mai serios luată în considerare, respectiv determinarea sincudierii”, a declarat Alexandru Lele, fostul magistrat pe care ar fi trebuit să-l aresteze Cristian Panait, procurorul care şi-a pus capăt zilelor din cauza presiunilor la care era supus.

„Nu știu dacă e nevoie de teorii ale conspirației” în legătură cu moartea patronului Hexi Pharma, într-un accident de circulație, a spus fostul procuror Alexandru Lele.

„Ceea ce mă miră este faptul că se încearcă găsirea unui răspuns doar din perspectiva a două infracțiuni, fie omor, fie accident din culpă care ar fi urmare a unei idei de sinucidere. Cred că există și o a treia variantă, care, din punctul meu de vedere, ar trebui cel mai serios luată în considerare, respectiv determinarea sinuciderii, pentru că suntem în prezența unei afaceri foarte mari și cel care a decedat a avut un monopol. Ori, un astfel de monopol nu se acordă cuiva doar pentru ochii lui frumoși (…) În momentul în care o astfel de afacere foarte profitabilă este cedată unei persoane, persoana respectivă este în mod cert ținută sub control și atunci când începe afacerea și când ar avea anumite idei de a se desprinde de cei care au lansat-o”, a spus Alexandru Lele, la Digi24.

„În momentul în care o astfel de afacere foarte profitabilă este cedată unei persoane, persoana respectivă este în mod cert ținută sub control și atunci când începe afacerea și când ar avea anumite idei de a se desprinde de cei care au lansat-o”, a adăugat fostul procuror.

Cazul tânărului procuror Cristian Panait (foto sus), care s-a sinucis în 2002, a fost intens mediatizat, din cauza suspiciunilor referitoare la presiunile la care ar fi fost supus. Imediat după moartea lui Cristian Panait, s-a bănuit că sinuciderea a fost cauzată de faptul că şefii săi, Ilie Picioruş şi Ovidius Păun, au infirmat soluţia pe care acestao dăduse în dosarul care îl viza pe procurorul bihorean Alexandru Lele, care fusese suspendat din funcţie după ce a dispus reţinerea lui Adrian Tărău, fiul prefectului de Bihor numit de PSD. Panait şi-a pus capăt zilelor pe 10 aprilie 2002, arucându-se de la ultimul etaj al blocului din Bucureşti în care locuia cu mătuşa sa.

Tag-uri:
Hexi Pharma, Alexandru Lele, Cristian Panait, Ilie Picioru, Ovidius Păun, Adrian Tărău

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/lele-panait1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/lele-panait1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dodo Romniceanu | luni, 23 mai 2016 | 0 Comentarii | 15 Vizualizari Alexandru Lele „Cred că există și o a...

Preluat de la EVZ