loading…

Craig Reedie, președintele Agenției Mondiale Anti-Doping, a declarat că toți sportivii și sportivele din Rusia care au picat testele anti-doping în ultimele 6 luni au folosit medicamentul Meldonium.

Craig Reedie, președintele Agenției Mondiale Antidoping, a declarat pentru Reuters că în perioada noiembrie 2015-mai 2016, medicamentul Meldonium s-a găsit în 47 din cele 49 de probe pozitive ale sportivilor din Rusia.

“Acest medicament nu se poate vinde în Europa și nici în Statele Unite. Nu se potrivește cu sistemele noastre. Este clar că este o problemă”, a declarat Craig Reedie, președintele Agenției Mondiale Anti-doping.

Fabricat în Letonia, Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăți rezistența sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciții, poate proteja împotriva stresului și stimula activitatea și funcțiile sistemului nervos. La începutul acestui an, Agenția Mondială Anti-doping a introdus Meldonium pe lista cu substanțe interzise.

Meldonium a fost folosit de sportivii ruși de la rugby în 7, biatlon, patinaj viteză, hochei, tenis, volei și atletism.

Craig Reedie a declarat că se va întâlni cu Grigory Rodchenkov, omul care a declarat că la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au concurat sportivi ruși dopați și că probele acestora au fost acoperite de oficialii Agenției Anti-Doping din Rusia.

“Vom aranja o întâlnire cu domnul Rodchenkov pentru că avem nevoie de toate informațiile.”, a declarat Craid Reedie.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/sportivii-rusi-care-au-picat-testele-anti-doping-in-ultimele-6-luni-au-folosit-meldonium-23683.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/sportivii-rusi-care-au-picat-testele-anti-doping-in-ultimele-6-luni-au-folosit-meldonium-23683-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv