loading…

La Senat a fost depusă, astăzi, o inițiativă cetățenească de schimbare a Constituției, în sensul definirii căsătoriei ca uniune între o femeie și un bărbat.

Inițiativa a fost însoțită de o scrisoare de 300 de metri, semnată pe treptele Senatului de mai mulți voluntari ai Coaliției pentru familie. De asemenea, inițiatorii au atașat proiectului de revizuire a Constituției un camion de documente, printre care și trei milionane de semnături și au subliniat că sunt susținuți de toate cultele religioase și de toate etniile din România.

Viorel Pătrana, reprezentant al Federației Asociațiilor de români din Europa, a spus că s-a alăturat inițiativei pentru că susține “normalitatea” și că abordarea “fie din perspectiva paradigmei religioase, fie a paradigmei sociologice” arată că “normalitatea” poate fi doar o familie heterosexuală, având în vedere că “specia umană nu poate supraviețui altfel”.

Nu suntem intoleranți, respectăm comportamentul sexual al oricărui om. În același timp însă nu putem să substituim ideea de normalitate prin acte individuale pe care le respectăm, dar cred că în spațiul privat, acolo le este locul“, a susținut Pătrana.

Pătrana a mai afirmat că este necesară schimbarea Constituției în acest sens pentru că “există cercuri de lobby foarte puternice la nivel european și chiar mondial care speculează această ambiguitate și ei vor, la rândul lor, ca în Constiuție să se specifice că familia este o uniune între două persoane.”

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/coalitia-pentru-familie-cere-revizuirea-constitutiei-si-redefinirea-casatoriei-ca-uniunea-dintre-barbat-si-femeie-23719.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/coalitia-pentru-familie-cere-revizuirea-constitutiei-si-redefinirea-casatoriei-ca-uniunea-dintre-barbat-si-femeie-23719-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv