Autor:
Carmen Vintilă
| luni, 23 mai 2016 | 0 Comentarii
| 58 Vizualizari

Şedinţa Biroului permanent al Senatului nu a putut avea loc astăzi deoarece nu a fost întrunit cvorumul necesar. Săptămâna trecută, senatorii s-au confruntat cu aceeași problemă. Fiind campanie electorală, aleșii sunt plecați în teritoriu. O nouă ședință a Biroului Permanent al Senatului a fost programată săptămâna viitoare.

“Şedinţa de Birou Permanent nu a putut să se ţină deoarece nu am avut cvorumul necesar, ca atare am reprogramat şedinţa pentru luni, săptămâna viitoare. Cel puţin doi dintre senatori m-au informat că nu pot veni pentru că sunt în deplasări oficiale care au fost programate cu mult timp înainte de şedinţa de astăzi, unul este în Luxemburg, celălalt în Grecia”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.  

Biroul Permanent al Senatului urma să discute calendarul solicitării DNA privind încuviinţarea urmării penale în cazul lui Titus Corlăţean. 

Senatoul PNL Cristian Bodea a spus că la şedinţa BP unde trebuia discutată cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean a fost şi senatorul PSD Augustin Constantin Mitu, însă acesta a plecat când a văzut că prezenţa sa asigură cvorumul de lucru. 

Reporter: L-am văzut ieşind din sală, puţin înainte să veniţi dumneavoastră, pe senatorul Augustin-Constantin Mitu, de la PSD. Şi am aflat apoi că nu este cvorum. Dacă rămânea în sala de şedinţă era cvorum. E o decizie a Partidului Social Democrat?
Călin Popescu-Tăriceanu: N-aş putea să vă spun dacă este o decizie a PSD, v-aş ruga să îl întrebaţi pe domnia sa.
Reporter: Dar venise pentru Biroul permanent?
Călin Popescu-Tăriceanu: N-aş putea să vă spun, întrebaţi-l pe domnul Mitu.
Reporter: Poate fi interpretată ca o tergiversare în ce priveşte dezbaterea solicitării DNA?
Călin Popescu-Tăriceanu: Să ştiţi că săptămâna trecută au lipsit şi cei de la PNL şi de la celelalte partide şi de la PSD. Puteţi să o interpretaţi cum consideraţi. Toate partidele sunt în aceeaşi situaţie.
Reporter: Până la alegerile locale credeţi că veţi reuşi să daţi un vot în plenul Senatului pe solicitarea DNA privind fostul ministru Titus Corlăţean?
Călin Popescu-Tăriceanu: Depinde cât de repede va reacţiona Comisia juridică şi trebuie să ţineţi cont de realitatea politică. Suntem în plină campanie electorală. Dar eu îmi fac datoria pentru ca să nu se poată comenta că nu există disponibilitate la nivelul meu. Ca preşedinte al Senatului, am insistat deja, din urmă cu două săptămâni, pentru ţinerea şedinţei de Birou permanent şi demararea procedurilor prevăzute de regulament.


Tag-uri:
Senat, Titus Corlățean, Birou Permanent, cvorum, Tariceanu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/senatorii-au-aprobat-deplasarile-externe-si-cu-masina-personala-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/senatorii-au-aprobat-deplasarile-externe-si-cu-masina-personala-465x390.jpgrootstireaActualitate/EsentialParlament
Autor: Carmen Vintilă | luni, 23 mai 2016 | 0 Comentarii | 58 Vizualizari Şedinţa Biroului permanent al Senatului nu...

Preluat de la EVZ