loading…

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a confirmat astăzi că liderul talibanilor afgani, Akhtar Mansour, a fost eliminat într-un raid aerian american cu drone, relatează Reuters online.

Președintele american a autorizat atacul cu drone în urma căruia a fost eliminat mollahul Akhtar Mansour într-o regiune izolată pakistaneză, la frontiera cu Afganistanul.

Catalogând moartea acestuia drept un “eveniment important”, Obama a spus că Mansour a respins negocierile de pace și a “continuat să comploteze împotriva forțelor americane și ale coaliției și să lanseze atacuri asupra acestora”.

“Talibanii ar trebui să profite de oportunitatea de a urma singurul drum corect pentru încheierea acestui conflict, alăturându-se Guvernului afgan într-un proces de reconciliere ce conduce spre pace durabilă și stabilitate”, a mai spus el.

El a subliniat, cu toate acestea, că operațiunea care a avut loc împotriva lui Mansour nu reprezintă o schimbare în strategia americană în Afganistan sau o revenire la un angajament activ privind lupta, în urma încheierii principalei misiunii a coaliției internaționale în 2014.

Akhtar Mansour, liderul mișcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un atac american cu drone, în zona de la frontieră dintre Afganistan și Pakistan, a afirmat duminică Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor.

O altă sursă din rândul talibanilor a declarat că vehiculul în care se afla Mansour a fost complet distrus în urma atacului cu drone.

Agenția de spionaj afgană a emis un comunicat prin care confirma moartea lui Mansour, anunțând că atacul a avut loc în provincia Baluchistan, din sud-vestul Pakistanului.

Doi oficiali ai serviciilor secrete pakistaneze au declarat, pentru agenția AFP, că mai multe drone americane au atacat un autoturism Toyota Corolla, în apropierea orașului Quetta, omorând două persoane ale căror cadavre nu au putut fi identificate din cauza arsurilor.

În trecut, au existat mai multe rapoarte false privind moartea liderilor talibani. În decembrie anul trecut, au mai circulat zvonuri că Mansour ar fi fost ucis.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/barack-obama-confirma-moartea-liderului-talibanilor-afgani-akhtar-mansour-23682.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/barack-obama-confirma-moartea-liderului-talibanilor-afgani-akhtar-mansour-23682-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv