Autor:
Adrian Pătruşcă
| duminică, 22 mai 2016 | 1 Comentarii
| 1843 Vizualizari

Resturi ale epavei cursei EgyptAir MS804

Datele înregistrate în ultimele momente ale zborului MS804, prăbușit joi dimineața în Mediterana indică o „explozie internă” care a produs o ruptură pe flancul drept al avionului.

Anchetatorii încearcă să determine dacă aparatul de tipul Airbus A320 s-a prăbușit în urma unui atac terorist sau a unei defecțiuni tehnice și cercetează cu mare atenție seriile de avertizări declanșate la bord și care, printre altele, indicau existența fumului în cabină, cu puțin înainte de a dispărea de pe radar.

Autoritățile franceze au confirmat că detectoarele de fum s-au activat la bord înainte de prăbușire, dar au declarat că nu este clară cauza care a provocat emanația de fum.

Un pilot cu mare experiență de zbor, de la o importantă companie europeană, a făcut pentru ziarul britanic The Telegraph o afirmație surprinzătoare: el susține că toate datele arată că ferestrele de pe partea dreaptă a cockpitului au fost spulberate de o explozie în interiorul aparatului.

Sub protecția anonimatului, pilotul care comandă un avion A330, întru totul simililar cu aparatul egiptean prăbușit,:

„Pare că partea din față dreapta și fereastra laterală dreapta au fost spulberate, cel mai probabil din interior spre exterior.”

Datele despre evenimentele de la bord au fost culese de la sistemul Acars al avionului, care emite informații de la aparat către receptorii de la sol.

Până când echipele de căutare vor descoperi cutiile negre, Acars este cea mai bună sursă de informații despre ce s-a petrecut la bordul EgyptAir MS804.

Trei avertizări diferite arată că au fost avarii la ferestrele din partea co-pilotului, ceea ce sugerează că ele au putut fi spulberate de explozia unei bombe aflate la bord.

Aceasta nu înseamnă neapărat că explozia a avut loc în cabina piloților, ci doar faptul că partea dreaptă a avionului a fost mai puternic avariată decât cea stângă.

Pilotul citat de publicația britanică afirmă că detectoarele de fum s-ar fi putut declanșa nu de foc, ci de ceața care a umplut cabina piloților ca urmare a depresurizării, în momentele imediat următoare exploziei.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
egyptair, prabusire, A320, bomba, atentat, airbus

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/epava-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/epava-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Adrian Pătruşcă | duminică, 22 mai 2016 | 1 Comentarii | 1843 Vizualizari Resturi ale epavei cursei EgyptAir MS804 Datele...

Preluat de la EVZ